Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Két alpolgármestert választott az új kapuvári testület

Németh Csóka Gábor és Budai Imre személyében két alpolgármestert választott az új kapuvári képviselő-testület. A Jobbik módosításait leszavazta a testület.


Az erdélyi Bihar (Biharia) és a szlovákiai Nagymegyer (Velky Meder) elöljárói, a kapuvári intézményvezetők és az országgyűlési képviselő jelenlétében szerda délután tartotta alakuló ülését az új kapuvári képviselő-testület.

Cserpes Sándor korelnök köszöntője után Horváth Gyula, a helyi választási bizottság elnöke adta át a megbízóleveleket a tizenegy képviselőnek és Hámori György megválasztott polgármesternek. A 8776 választó 42 százaléka adta le szavazatát, Hámori György 85,6 százalékkal lett polgármester.

Az új képviselő-testület. A városvezető ígérete szerint folytatják a négy évvel ezelőtt elkezdett programot.
Az új képviselő-testület. A városvezető ígérete szerint folytatják a négy évvel ezelőtt elkezdett programot.

Az újraválasztott városvezető programismertetőjében kijelentette: a testülettel együtt folytatják a négy évvel ezelőtt elkezdett városfejlesztési programot. Hangsúlyozta, az integrált városfejlesztési stratégia és a városmarketingterv, valamint a kommunikáció továbbra is kiemelt szerepet kap a város működtetésében, de nagy hangsúlyt fektetnek a tizenegy várossal kialakított partnerségre, melynek legfontosabb eleme a nemrég megalapított Pro Comitatu társulás. – Pályázni, pályázni és harmadszor is pályázni – jelentette ki a polgármester, melyhez hozzátette, Kapuvárra az elmúlt években több mint kétmilliárd forint pályázati pénz érkezett.

A plénum megszavazta a polgármester illetményét (bruttó 500 ezer forint), valamint megválasztották a város két alpolgármesterét. Németh Csóka Gábor (illetménye bruttó 180 ezer forint) és Budai Imre (90 ezer forint) társadalmi megbízatásban látja el feladatát.

Az alakuló ülésen határoztak a bizottságokról is. Az ügyrendi és kommunikációs bizottságot Mészárosné Pölöskei Rita, a gazdasági bizottságot Kóczán Zoltán, az egészségügyi és oktatási bizottságot pedig dr. Puhl Imre vezeti.

A bizottságok megalakulása kapcsán a Jobbik delegáltja, Csákány Annamária több módosító javaslatot terjesztett a testület elé, ám azokat a képviselők leszavazták.

A testületi ülés végén Hámori György bejelentette: a képviselők eskütételét követő fogadás elmarad, annak költségeit a városháza a kolontári és devecseri károsultak javára ajánlotta fel. Az önkormányzat összesen hatszázezer forintot utalt át a vörösiszap károsultjainak.


Olvasóink írták

 • 13. Laza 2010. október 21. 13:11
  „Még nem ítélkezem ,mert előre ne tegyünk ilyet. Azt azonban látni kell, hogy ez nem egy rugalmas csapat, aki nyitott az új dolgokra, és sok a rég,i pártvonalon befutott káder, aki az előző években egy gyufaszálat sem mozdított. A hozzászólok között pedig túl sok az idegbeteg, élharcos rokon, aki rózsaszín ködben látja a világot. Gratulálok az optimista hozzáálláshoz, de azért azt látni kéne, hogy a magánszférában mire vitték ezek a Jóemberek. Sajna, képviselőként sem lehet többet várni tőlük.”
 • 12. Wasd 2010. október 19. 11:46
  „Ki lettem moderálva, ezért máshogy fogalmazom meg a választ. :)

  Jókor volt, jó helyen, jó barátokkal. ;)

  Így már tetszik Tuci?”
 • 11. sont 2010. október 17. 09:23
  „Bocsi de a Budai úr hogyan került alpolgármesteri pozícióba? Semmi bajom vele csak kíváncsi vagyok. Tudtommal nem is indult képviselőválasztáson. Na meg mit tett idáig, hogy alpolgármesteri pozícióba jutott? Ezt nem rossz szándékból kérdezem még egyszer! Köszi”
 • 10. kistázi 2010. október 16. 06:39
  „Minek kellett nyugdíjjas képviselőket választani?
  Ők a jövö????????????”
 • 9. nemjani 2010. október 15. 17:03
  „7. ritter
  lehet, hogy csodálkoznál.
  És "akkor nem nyilatkoznál balgaságokat".”
 • 8. rick_ 2010. október 15. 14:53
  „7. ritter

  Ja, hogy te mentél a fantáziadús városépítő ötleteiddel, amitől NEKED jó lett volna (a többi meg nem érdekes) és elhajtottak..? :D :D

  Gyere át Csornára, aztán gondolkodj el azon, hogy mennyivel jobb nektek.”
 • 7. rittersport 2010. október 15. 14:38
  „Nem is vagyok egyedül,ez már rég kiderült.
  Megkeseredett vagy miket irtál kedves enesei? Komoly kis jellemzés rólam. hehe !
  Ha lenne egy kis városépítő tapasztalatod,akkor nem nyilatkoznál balgaságokat.Szerintem még sosem voltál városunk atyjainál fantáziáddal ,ötleteiddel.Ha lettél volna,akkor most csendben lennél.Ez a tapasztalat,tudod?
  Próbáld ki,és utána várlak ide vissza tapasztalataiddal!
  Reméljük a köv.4 év -ben jó tapasztalatokkal gazdagodunk!
  Jobb vagy bal? nem tök mindegy? nekünk legyen jó,nem?”
 • 6. enesei 2010. október 15. 13:11
  „1.
  Azért nem lehet itt a csornai ügyet olvasni, mert ez a kapuvári testületről szól. ;)

  5.
  Rittersport kolega nem hiszem, hogy balos. Hozzászólásaiból nem az derül ki, hogy valahová is tartozik. Ő ilyen. Személyiségjegyei alapján egy megkeseredett egyéniség, kisiklott egzisztencia, aki mindig és mindehol a rosszat látja és főleg keresi. Ő maga nem tesz a közösségért semmit, de mindent fikázhat, mondván: felesleges tenni, úgysem változik semmi. (Pedig ő nagyos sokat tenne, csak hát a "tapasztalat"... Mert neki sok tapasztalata van. Pedig ha ő egyszer kibontakozhatna!...Nem bontakozik ki, ergo ez nem is kerül semmibe. A fikázás ingyen van.)
  Sajnos nem egyedül van!”
 • 5. árnyék 2010. október 15. 12:42
  „T. rittersport!
  Vedd le a szemellenződ, és ugy menj végig a városon. Esetleg nézzél be a kórházba nézd meg micsoda csodálatos munkák vannak ott, nézd meg a kórház melett a gondozási központot, nézz el a temető fele, nézd meg az alkozpontokat stb. Belőled az irigység szól, és talán az bánt, hogy a város nem vörösbe öltözött! ??
  Jó nézelődést!”
 • 4. rittersport 2010. október 15. 11:26
  „van hát! de felesleges leírnom,úgysem változik semmi.Tapasztalat,sajnos.”
 • 3. füstbement 2010. október 15. 11:23
  „köszönjük rittersport...van még egy-két ilyen kiváló hozzászólásod?”
 • 2. rittersport 2010. október 15. 10:51
  „micsoda díszpintyek! fantázia nuku,szakértelem nuku,a lakók érdekképviselete nuku,kereskedők segítsége nuku.Akkor mit tesznek mégis ennyi pénzekért?”
 • 1. Mátyásfeketeserege 2010. október 14. 23:15
  „És mi volt Csákány Annamária több módosító javaslata?

  illetve a csornai ügyet mért nem lehet itt olvasni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltották a kónyi iskolaigazgatót - gyertyás demonstráció a döntés ellen

Azonnali hatállyal visszavonták Németh Marica kónyi iskolaigazgató vezetői megbízását. Tovább olvasom