Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Két alelnök segíti az elnököt

Mintegy három és fél óráig tartott szerdán a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás ülése. A tét nagy volt, hisz a tisztújítás szerepelt napirenden.

Az ülés első részében Aller Imre alelnök mondott köszönetet Papp József korábbi csornai polgármesternek, a társulás volt elnökének a kistérség érdekében végzett munkájáért. Papp József azt ígérte: országgyűlési képviselőként minden kérésre, támogatásra nyitott lesz a jövőben is.
A napirend elfogadása után szavazatszámláló bizottságot választottak és határoztak arról is, hogy az elnök munkáját két alelnök segíti a jövőben.

Ám vita kerekedett arról, hogy egy távol lévő polgármestert ki helyettesíthet az ülésen. Aller Imre a társulási megállapodás vonatkozó fejezetét idézve zárta le a vitát. Azután viszont a titkos szavazás lebonyolítása kapcsán vetődtek fel kérdések. A farádi Tompos Béla azt állította, hogy a titkosság és a demokrácia sérül, ha mindenki a helyiségben marad, miközben szavaznak. Azt javasolta: a voksolás idejére hagyják el a termet és csak az a polgármester menjen be, aki éppen szavaz. A jelenlévők nagy része ezzel nem értett egyet, végül mégis elfogadták a javaslatot.

A társulás elnökének Aller Imre kónyi és Turi György csornai polgármestert jelölték. A hosszas szavazási procedúra utáni eredményhirdetéskor kiderült: Aller Imre tizenegy, Turi György huszonegy voksot kapott. Mielőtt az ülés résztvevői lezártnak tekintették volna a napirendet, Zöld Péter a szavazatszámláló bizottság részéről bejelentette, hogy a kétharmados többséghez „huszonegy egész háromtized" szavazat kell. Némi tanácstalanság lett úrrá a jelenlévőkön, majd Aller Imre külön megbeszélésre hívta Turi Györgyöt. Visszaérkezésük után polgármester kollégáik tapssal fogadták a megegyezés hírét. Azt, hogy Turi György legyen az elnök.
A továbbiakban két alelnököt választottak, Aller Imre, Kóny és Szalay Imre, Bősárkány első embere személyében.

Az elnökség tagja lett a szili Lengyel Lajos és a szilsárkányi Zöld Péter. Azt követően a pénzügyi bizottság elnökének a rábatamási Szabó Istvánt, tagjának a győrsövényházi Hokstok Imrét és a bágyogszováti Takács Csabát választották.

Az ülés végén Szabóné Szűcs Ildikó, Markotabödöge polgármestere az úgynevezett férfiuralmat kifogásolta, nevezetesen, hogy egyetlen hölgy sem került be a kistérségi társulás vezetőségébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítják az egykori kultúrházat

Pályázati támogatással és az önkormányzat által biztosított önerőből újítják fel Osliban a kultúrházat. Az épület a beruházással többfunkciós lesz, hiszen ott kap helyet a községi tornaterem is. A munkálatok tavaly kezdődtek. Fodor József, Osli polgármestere a Kisalföldnek elmondta: az idei idősek napi ünnepséget már az új épületben tarthatták. Tovább olvasom