Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Két-két jelölt a vezetői székekért

Szeptember negyedikén Rábatamásiban és Kisbaboton polgármestert, utóbbin képviselőket is választ a lakosság. Megmérettetik magukat a települések eddigi vezetői is.
Szeptember első vasárnapján Rábatamásiban és Kisbaboton is urnához járulnak a választók. Mindkét településen polgármestert, Kisbaboton képviselőket is választanak. Míg Rábatamásiban a polgármester maga mondott le, Kisbaboton feloszlatta magát a képviselő-testület.

Nyolc jelölt az öt kisbaboti képviselői székért. Két független jelölt indul a polgármesteri posztért a Kisbaboton kiírt időközi választáson – közölte Kiss Lászlóné jegyző. Az egyik a falut a rendszerváltás óta vezető Zsédely Zsigmond, a másik pedig eddigi helyettese, Barcza Tibor.
Mivel a testület itt feloszlatta magát, az öt képviselői székért nyolc független jelölt verseng. Szeptember 4-én választ önkormányzati képviselőket és polgármestert Kisbabot, miután júniusban az öttagú képviselő-testületből hárman megszavazták az önfeloszlatást.

Papp Tamás képviselő akkor elmondta: a helyi adó eltörlése mellett azt is kifogásolták, hogy a polgármester szinte minden kérdésben a véleményük kikérése nélkül dönt.

A polgármester ezzel szemben arról beszélt: a településvezetői tisztségért folytatott versenyben nála két vokssal kevesebbet kapó Papp Tamás már a tavaly októberi választás harmadnapján jelezte szándékát a testület feloszlatására.

A helyi iskola sorsa osztotta meg Rábatamásit... Szintén két független polgármesterjelölt indul szeptember 4-én Rábatamásiban. Az időközi polgármester-választásra azért kerül sor, mert májusban lemondott Molnár Norbert, a település októberben megválasztott polgármestere. A község vezetője akkor lapunknak azt nyilatkozta, döntése mögött egészségügyi okok állnak, ám a település lakói szerint a lemondás hátterében a képviselő-testület és a polgármester között elmérgesedett viszony húzódhatott meg. Ennek okaként a helyi iskola sorsát jelölték meg a helybéliek. Szeptember első vasárnapján idősebb Spiteller László (az egyik helyi képviselő apja) és az októberi választásokon alulmaradt, régi polgármester, Szabó István mérkőzik meg a polgármesteri székért. 

Olvasóink írták

 • 3. csornafan 2011. augusztus 24. 19:35
  „1 válasz. Vagy egyik - vagy másik . A kettő együtt nem megy. Nagyon sokat hallottam róla. 2 es válasz Rábatamásiban inkább az utóbbi. De ezt, mi csornaiak hagyjuk a helyi lakosokra.”
 • 2. lacika6 2011. augusztus 11. 13:34
  „hát igen. de akkor inkább a Szabó...”
 • 1. hajracsorna 2011. augusztus 10. 17:57
  „Hajrá Zsédely Zsiga, hajrá Kisbabot!!!

  Hát, Rábatamási nem ilyen egyszerű: Spiteller vagy Szabó? 19 vagy egy híján 20? Én otthon maradnék a szavazáskor. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábor Dénesfán

Dénesfai, ciráki és mihályi gyerekek táboroztak egy héten át a településen a helyi önkormányzat… Tovább olvasom