Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Készül Andris harmadik CD-je

Budapest–Bősárkány - A hét elején a Média Generál Stúdióban Benkő László vezetésével nekiláttak Szabó Andris harmadik CD-je elkészítésének. A korongon régi nagy slágerek mellett új dalok és néhány igazi meglepetés is hallható lesz.

Sok minden történt 2006 karácsonya óta a bősárkányi Szabó Andrissal. Az akkor tízéves vak fiú első CD-je platinalemez lett, aztán elkészült a második korongja. A dalok nyomán szinte az egész ország megismerte, s Erdélyi János dokumentumfilmjéből is sokan láthatták történetét a Duna Televízió jóvoltából. Emellett megnyert egy országos mesemondó versenyt. Ám ami a legfontosabb, most fejezte be a hatodik osztályt Szilban, jó eredménnyel.

A vakációt azonban nem pihenéssel, hanem mun- kával kezdte: a már ösz- szeszokott stábbal a bu- dapesti Média Generál Stúdióban e héten neki- láttak a harmadik zenei album elkészítésének.

Benkő László zeneszerző, producer ígéri: szeptemberre a boltokban lesz a ˝Taníts meg szeretni! – Andris 3.˝ című korong.

˝Én csak a zenébe vagyok szerelmes˝ – mondta Andris, amikor az új zenei anyag már kissé nagyfiúsabb hangütéséről is kérdeztük. Ám nem titkolta örömét és várakozását, hogy valóra válhat az újabb ígéret: elkészül harmadik albuma is.

Újra Benkő László irányításával és közreműködésével készül Andris harmadik albuma. Fotó: K. Cs.
Újra Benkő László irányításával és közreműködésével készül Andris harmadik albuma. Fotó: K. Cs.

– A címadó Taníts meg szeretni!, Trunkos Andrással írt dalunkban valóban a már kamaszodó fiú érzelmi-hangulati világát is igyekszünk megmutatni – mondta Benkő László zeneszerző. Hozzátette: mivel Andris tavaly megnyerte a Mesék Mátyás királyról elnevezésű országos mesemondó versenyt, az ott sikeres két próza (Pityi Palkó, A kolozsvári bíró) is rákerül az albumra, megzenésítve, szinte hangjátékszerűen. Mivel a fiú idén is bejutott egy országos mesemondó vetélkedő döntőjébe, s az szeptemberben lesz, addigra az új album is elkészül. A híres elődök (Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, Ihász Gábor, Demjén Ferenc) újraénekelt nótái mellett érdekessége lehet a CD-nek egy új duett, melyet az omegás legenda Andrissal együtt énekel a felnőtté és művésszé válás buktatóiról.

– Egyelőre a szakemberek sem tudják pontosan megmondani, mikor kezdődik el Andrisnál a mutálás. Az idő alatt nem tud majd énekelni. Ezt az időszakot további hangszeres tanulásra, s olyan egyéb képzésekre kell szánni, hogy a család támogatásával bár, de a fiú képes legyen az önálló életvitelre. Ebben segítik mindazok – köztük a Kisalföld is –, akik eddig is egyengették pályáját. Abban bízom, hogy a mostani kaotikus, értékmentes, műanyag ízlésű időszakot egy, a hatvanas évekéhez hasonló zenei-szellemi megújulás váltja majd föl, s ebben a pezsgésben Andrisnak is szerepe lehet – fogalmazott Benkő László.

Olvasóink írták

  • 1. véleményformáló 2009. június 18. 20:14
    „Nagyon ügyes kisfiú , Rábaszentandrási szereplésén bebizonyosodott, hogy a tehetsége hangjában rejlik . Sajnos a sors csak ezt az egy pozitívumot adta meg számára, látását azonban nem nyeri vissza semmiféle dallam sem . A szívek melegében rejlik a vastaps , ami végig kíséri az apró gyermeki csodát , akinek hangja messze hallik a csillagokig , hogy a mennyek országában élők is felfigyeljenek az élő emberke tehetséges hangjára.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmérgezték a vadakat?

Két elpusztult vad tetemére akadt egy helyi gazda a maglócai határban. A szarvasbika és az őz egymástól körülbelül ötven méterre feküdtek. Külsérelmi nyom nincs rajtuk, Farkas Géza azt gyanítja, mérgezéstől pusztultak el. Tovább olvasom