Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kész a sportpálya, szépek a közterületek Fehértón

Új, többfunkciós sportpályával gazdagodott Fehértó. Pályázati támogatással építették. A helyiek elégedettek a falu fejlődésével.

Elkészült és a falunapon át is adták Fehértó központjában a sportpályát. Környezetét virággal díszítették. A helyiek elképzelése most az, hogy közösségi épületet is felhúznak a szomszédságában. Erre a célra már pályáztak többször is, de eddig sikertelenül.

A sportpályát viszont pályázati támogatással építették meg. Közel nyolcmillió forintos segítséget kaptak a Vidékfejlesztési Minisztériumtól. Ott jártunkkor – nyilván a nyári kánikula miatt – üres volt a létesítmény. A helyiek szerint azonban a gyerekek és a fiatalok is kihasználják a lehetőséget és itt sportolnak.

Tóth Zoltán: ˝Azt látjuk, hogy fejlődik a falunk.˝
Tóth Zoltán: ˝Azt látjuk, hogy fejlődik a falunk.˝

Ez utóbbit már az italboltban tudjuk meg, ahol ha nem is túl sokan, de néhányan próbálják átvészelni a hőséget. Tóth Zoltán volt a szószólója a vendégeknek.

– Azt látjuk, hogy fejlődik a falu, szépülnek a közterületek, tele vannak virággal – fogalmazta meg tapasztalatait lakóhelyéről. – A sportpálya is jó ötlet volt, hiszen vannak ifjak is a községben, akik örülnek neki. Kulturált körülmények között lehetnek együtt és még szem előtt is vannak, hiszen a település központjában alakították ki.

A fehértóiak még elmondták: a lélekszám talán állandósult náluk. Van miért és kiért dolgozniuk tehát, bár munkahellyel e tóközi falu sincs jól „eleresztve". A helybeliek jó része azért talál megélhetést a mezőgazdaságban. Sokan járnak el dolgozni az építőiparba, vállalva sokszor több száz kilométeres utazást is. Jó páran Enesére ingáznak, mások Győr nagy cégeinél keresik a kenyérre valót.

Az új sportpálya kialakításához pályázaton nyert támogatást az önkormányzat. Fehértón a közterületekre nagy gondot fordítanak.
Az új sportpálya kialakításához pályázaton nyert támogatást az önkormányzat. Fehértón a közterületekre nagy gondot fordítanak.

Többször írt már a Kisalföld is arról, hogy Fehértó egyik „erőssége" a közterületek gondozása, szépítése. Most sem kell csalódni a közösség összefogásában. Tóth Alice polgármester ugyanis mindig azt mondja: egy-egy szép park, tér nem anyagi kérdés. Néhány szál virággal, évelővel, örökzölddel csodát lehet művelni. Aztán amikor a helyiek látják az eredményt, maguk is besegítenek és gondozzák közterületeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap ünnepi galambröptetéssel Szanyban

A hétvégén lesz a szanyi búcsú és ekkor rendezik meg a falunapot is. Tovább olvasom