Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Késik az iskolabuszok vásárlása

A Kapuvár központú kistérségi társulás legutóbbi ülésén elfogadták az első félévi költségvetést.
A Kapuvár és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén a polgármesterek elfogadták a társulás első féléves költségvetését. Axnix Ildikó kapuvári aljegyző elmondta: a kistérség közel negyvenkilencmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, melynek elosztásáról döntöttek a polgármesterek. E szerint gyermekjóléti célokra hétmilliót fordítanak Beleden és Kapuváron. A himodi iskola átalakítására egymilliót, a mihályi tanoda sportszertárának felújítására pedig közel kétmillió forintot szánnak. A kistérségi munkaszervezet kapuvári irodájának kialakítására mintegy négy és fél millió forintot költenek, míg eszközbeszerzésekre közel másfél milliót. Az oktatással kapcsolatos eszközbeszerzésekre négymillió forintot különítettek el a kistérség polgármesterei.

„ Meglehetősen sikeresen pályáztunk egyéb pénzekre is, így a központi háziorvosi ügyelet orvosigépműszer-beszerzésére kétmillió forintot, a kistérségi kerékpárút fejlesztésére ugyancsak kétmilliót nyertünk" – mondta Axnix Ildikó.

A kistérség közbeszerzési eljárásainak bonyolításával egy külső céget bíztak meg közel egymillió forintért. Ez a kft. fogja intézni az iskolabuszok beszerzését. Beledre egy tizenhét, Kapuvárra pedig egy huszonnégy fős jármű vásárlását határozták el a települések vezetői. A közbeszerzések elhúzódása miatt a buszok nem érkeznek meg a tanév kezdetére. A várhatóan hathetes csúszás ideje alatt másként oldják meg a diákok utaztatását.

A kistérség polgármesterei döntöttek a társulás logójáról, melyet a térségi menedzserek terjesztettek elő, de Kapuvár polgármestere végül megvétózta a döntést. Ugyancsak határozat született a térségi újság nevéről: „Hanytól a Rábáig"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolájuknak segítenek az ötvenhetesek

Szeptember elsején adják át Csornán az állami támogatásból felújított Hunyadi János Gimnáziumot és Szakközépiskolát, illetve a Szilágyi Erzsébet Kollégiumot. Az intézmény berendezését egykori hunyadisok is segítik. Az 1957-ben végzett 4. B osztályt Frasztné Barna Márta „mozgatta meg". Az egykori negyedik abban bíznak, hogy több évfolyamból is csatlakoznak hozzájuk. Tovább olvasom