Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Késik a csatornaépítés

Fél évet biztosan csúszik a bősárkányi csatornarendszer átadása. A helyi önkormányzat már a kivitelezőt keresné, de a Miniszterelnöki Hivatalra vár.

Késésben van a bősárkányi szennyvízhálózat kiépítése. A polgármester szerint nem az önkormányzaton múlik a dolog. A helyi önkormányzat két évvel ezelőtt nyert európai uniós pályázatot a 2,3 milliárdos beruházáshoz. 2015 februárjában kellene átadni a rendszert, amire az már biztos, hogy nem készül el. Szalay Imre úgy tájékoztatott, féléves hosszabbítást kérnek.

A beruházás része a csornai szennyvíztisztító telep átépítése is. Ezzel kapcsolatban fejtette ki álláspontját Csorna polgármestere. Turi György elképzelhetetlennek tartja, hogy 2015-ben működni fog majd a csatorna. Úgy véli, mivel még kivitelezője sincs a fejlesztésnek, a határidő nem tartható.

A csornai szennyvíztisztító telepen a rekonstrukció során a levegőztető medencék helyett is újakat építenek. Németh Károly gépész és munkatársai a legújabb technológiával ellátott tisztítórendszert üz
A csornai szennyvíztisztító telepen a rekonstrukció során a levegőztető medencék helyett is újakat építenek. Németh Károly gépész és munkatársai a legújabb technológiával ellátott tisztítórendszert üzemeltetnek majd.


Szalay Imre a Kisalföld érdeklődésére elmondta: nem az önkormányzaton múlik a dolog.

– Minden engedélyünk rendben van, valamennyi közbeszerzési eljárás lezárult a kivitelezői kivételével – tájékoztatott a községvezető. – Már csak a Miniszterelnöki Hivataltól várjuk a támogatói tanúsítványt. A dokumentum visszaküldésére a szabályok szerint hét napjuk volt, ám harminc napja nem érkezett jelzés a hivataltól. Ha megkapjuk, kiírjuk a kivitelezői közbeszerzést. A határidő meghosszabbítását kérjük majd, 2015 októberéig. Elvileg tartani tudnánk a dátumot és a csatorna kiépítése idén befejeződhetne. A csornai tisztító felújítása azért lesz nehezebb, mivel egy működő rendszerről van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megannyi szép vagy szomorú esemény tanúi

Helytörténeti kiállításon mutatják be falujuk múltját a barbacsi asszonyok. Az Életmód Klub tagjai… Tovább olvasom