Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Késésben a kerékpárcentrum

Az eredeti – augusztus végi – határidőt a beruházó kérésére módosította a képviselő-testület. Ha nem készül el a létesítmény, az önkormányzat több millió forintot fizethet vissza az államnak.
Információink szerint kétséges a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum szeptember végi, már egyszer módosított határidejű befejezése. Bár a városháza illetékesei bíznak a beruházó határozott ígéretében (Kisalföld, 2006. augusztus 10.), a munkák nem a kívánt ütemben haladnak. Akkor a beruházó cég vezetője, Mitring József a testület előtt kijelentette: bár az építkezés kezdetén a feltételek nem voltak adottak a zökkenőmentes lebonyolításhoz, szeptember huszadikán olyan állapotban adja át az épületet, hogy a belső munkákat – bútorok elhelyezése, kerékpárok megvétele – az önkormányzat el tudja kezdeni.
A városházának így is csak néhány napja marad arra, hogy a nyitáshoz a megfelelő engedélyeket beszerezze. Ha a centrum nem készül el, Kapuvár visszafizetési szankciókra számíthat. A testület azt is előírta a beruházónak, hogy augusztus végére az épület nyolcvanszázalékos készenléti szintet érjen el. Ez információink szerint a benyújtott számlák alapján megtörtént. Annyit a városháziak is hozzátettek, az utóbbi hetekben szemlátomást felgyorsult a munka az építkezésen, bár arra többen keresik a választ, hogy a jelenlegi nagyszámú szakembert miért nem lehetett két hónappal ezelőtt az építkezésre vezényelni. Kérdéseinket a beruházónak, Mitring Józsefnek is feltettük volna. Többször kerestük, eredménytelenül.

Borsodi Tamás címzetes főjegyző elmondta: a beruházás előfinanszírozású, a pályázati pénzből mindig annyit hívnak le, amennyit az építkezés üteme előír és lehetővé tesz. – Amennyiben mégsem készül el határidőre a kerékpároscentrum, úgy kötbérezéssel élünk a beruházó felé – tette hozzá a főjegyző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacteret építettek a falunak

Pályázati pénzből és saját forrásból piacteret építettek Sopronnémetiben. A létesítményt már adták… Tovább olvasom