Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kerti tóba fulladt a kislány

Magyarkeresztúr - Tragédia érte a magyarkeresztúri Nemes családot. Kislányuk, Éva Patrícia kedden délután nagymamája udvarán a kerti tóba fulladt. A kislány kétéves volt, holttestét édesanyja és nagymamája találta meg.

Vidám, barátságos kislánynak ismerték Magyarkeresztúron Nemes Éva Patríciát. Évike – ahogy a családtagok nevezték – két évet élt.
Kedden délután békésen aludt babakocsijában az udvaron, mint máskor is. Édesanyja és nagymamája, akik a házban tartózkodtak, kinézve a gyermekre, az üres kocsi láttán nagyon megijedtek. Hirtelen rossz érzés fogta el őket, hiszen annyi gyerektragédiáról hallani.

Azonnal keresni kezdték a kislányt, útjuk a tó felé vezetett. Ott találták meg Évikét, élettelenül. A kiérkező mentősök hiába próbálták újraéleszteni, már nem sikerült.

Üres volt a babakocsi

A magyarkeresztúri Rákóczi utcában döbbent csend fogad bennünket. Mindenki tudja, mi történt a szomszédságban, együtt éreznek a Nemes családdal. A nagymama házában gyűlt össze a népes család. Nemes Józsefné Aranka – aki a Kisalföld terjesztője a faluban – férjét korán elvesztette, hét gyermeket szült. Köztük Évike édesapját, Pétert. A fiatalok szemben laknak a nagymamával, a kislány szinte egész nap szem előtt, velük volt. Érthető módon nehezen formálja a szavakat.
– A menyem, Anita jött át hozzánk délután – idézte fel a Kisalföldnek a tragédia perceit Aranka. – Évike aludt, békésen, nyugodtan, mint mindig, az udvaron. Mikor kimentünk, láttuk, hogy üres a babakocsi. Évike felébredhetett, kiszállt és nyilván játszani indult. A tónál megcsúszhatott, beleesett. Nem tudták újraéleszteni. Nem is tudom felfogni, ami történt.

Nem tudott kijönni

A kerti tó kétszer négyméteres, nyolcvan centi mély lehet. Körben kövekkel kirakva. Az édesapa, Nemes Péter megtörten mutatja a helyszínt. Ő Sopronban dolgozott aznap délután. Fél háromkor kapta a telefonhívást.

– Értesítettek, hogy nagy baj történt. Azonnal hazasiettem. Évikét mindenki szerette. Csak játszani akart a tónál, beleesett, nem tudott kijönni – mondja.

A Nemes családot dolgos, becsületes, gyerekszerető famíliának tartják Magyarkeresztúron. Évikének egy bátyja van, Péterke ötéves. A nagymamát is mindenki ismeri a faluban. Németh Erzsébet polgármester az eset után meglátogatta őket és felajánlotta az önkormányzat segítségét.

– Évikét mindig az anyukájával lehetett látni. Akár a boltba ment, akár a nagyobbik gyereket vitte óvodába. Értetlenül állunk az eset előtt, amit tudunk, segítünk, de ilyenkor nagyon nehéz. Gyászol a falu, egy kislány ment el közülünk értelmetlen halállal – fogalmazott.

Németh Dezsőné távoli rokonságban áll a szerencsétlenül járt családdal. Ő sem érti, hogy történhetett meg a tragédia, hiszen annyira odafigyeltek a gyerekekre. Németh József szintén közeli kapcsolatban áll Nemesékkel. A családfő csapattársa a helyi sportegyesületben. Arra készül, hogy meglátogatja őket, de még nem tudott erőt gyűjteni hozzá.

A halál oka fulladás
A rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben. Azt kell tisztázniuk, történt-e mulasztás, illetve terhel-e valakit felelősség Évike halálával kapcsolatban. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy megtörtént a kislány igazságügyi orvos szakértői boncolása. Ez egyértelműen megállapította, hogy a halált vízbe fulladás okozta. 

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz év alatt eltűnt egy falunyi ember

Rábaköz - Noha sokat beszélünk a vidék népességmegtartó erejének növeléséről, a Kisalföld gyűjtötte… Tovább olvasom