Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kerítés is lesz a gázpénzből Szilban

A helyi egyházközséget támogatja a szili önkormányzat, illetve pihenőparkot alakítanak ki a falu központjában. Az elsőt ˝talált pénz˝, a másodikat ingatlancsere teszi lehetővé.

A szili önkormányzat ˝talált˝ pénzzel támogatja a helyi egyházközséget. Az adományból kerítést építenek a hívek. A falu központjában pihenőparknak való területhez jutott a község. Ebben az ügyben egy kft.-vel egyezkedtek a településvezetők.

Szilban a gázszolgáltató vállalat azzal kereste meg a községházát, hogy bányaszolgalmi jog létesítésének fejében kártalanítást ajánl fel. A vezeték ugyanis két, önkormányzati tulajdonú ingatlant is érint. A polgármester nem fogadta el az előzetesen megállapított összeget, alkudozni kezdett és sikerrel járt. A szolgáltató így többet fizet. Lengyel Lajos polgármester megjegyezte: a pénz váratlanul jött, nem számítottak rá, de mindenképpen lesz helye a forráshiányos költségvetésben. Nem tartják azonban meg mindet, 500 ezer forintot az egyházközségnek ajánlott fel a képviselő-testület. A támogatásból a templom körüli kerítés hiányzó részét pótolják.

Lengyel Lajos: A pénz váratlanul jött, de mindenképpen lesz helye a forráshiányos településen.
Lengyel Lajos: A pénz váratlanul jött, de mindenképpen lesz helye a forráshiányos településen.

Belterületi ingatlannal is gazdagodott a helyi önkormányzat a közelmúltban. A falu központjában egy korábban erdős, mostanra kitisztított területért cseréltek el egy külterületi csatornapartot.

– A helyi mezőgazdasági kft. tulajdonában volt a kis erdő az orvosi rendelő mögött – mondta Lengyel Lajos. – A fák elöregedtek, balesetveszélyesek voltak, ki kellett vágni őket. Ugyanakkor a cég fejleszti egyik telepét, ahol szükségük volt a község birtokában lévő földterületre. Megegyeztünk, cseréltünk, a falu központjában pihenőparkot alakítunk ki.

A polgármester hozzátette: díszfák telepítését tervezik, padokat helyeznek ki és sétálóutakat alakítanak ki. Várhatóan a nyáron készülnek el a munkálatokkal.

Olvasóink írták

 • 2. PrtG4 2010. április 21. 14:52
  „A gázszolgáltató megbíztottja rendkívűl nevetséges összeget ajánl fel elsőre, melynek dupláját is könnyedén megadják az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak. Kivételt képez a magánszemély, mert azoknak semmit sem akarnak fizetni.
  Honfitársaink a gázszolgáltató részéről keményen képviselik a francia tulajdonos érdekeit. Az okozott kárt, értékcsökkenést mely a szolgalmi jog és annak következményei miatt okoznak szerintük nem értékcsökkentő tényező.
  Nem is beszélve a szolgáltató felelőtlen magatartásáról, fakivágás utáni visszatelepítésnél ha elfúrták volna a gázcsövet anyagikár és személyi sérülés is előfordulhatott volna.
  Ideje volt már, hogy 8-15 évvel ezelőtt elvitt gázcsövek dokumentálását megoldják már.”
 • 1. janika 2010. április 21. 11:57
  „No ez a testület kiérdemelte, ha elhunynak akkor pappal temessék Őket el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májustól költözik több járóbeteg-rendelő

Tervszerűen haladnak a kapuvári kórház beruházásai. A járóbeteg-rendelő átépítése miatt május… Tovább olvasom