Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Keretmegállapodás a közbiztonságért

Február elsejétől tíz évre nevezte ki a csornai képviselő-testület a népjóléti szolgálat jelenleg is hivatalban lévő vezetőjét.
Jóváhagyták a képviselők az önkormányzat és a rendőrség közötti keretmegállapodást, s az alpolgármester egyhavi jutalmát is.

Csorna képviselő-testülete legutóbbi ülésén rendeletet alkotott környezetvédelmi alap létrehozásáról. Ugyancsak rendelet született a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörhöz kapcsolódó, talajterhelési díjra vonatkozó szabályokról és mentességekről.

A testület döntése értelmében a népjóléti szolgálat intézményvezetői feladatait február elsejétől 2015. január 31-ig a jelenlegi vezető – egyébként önkormányzati képviselő is – Kovácsné Varga Ildikó látja el. Eredetileg ketten jelentkeztek a posztra, ám egyikük visszavonta a pályázatát.

Módosították a képviselők a városi tulajdonú lakások, helyiségek bérletéről szóló rendeletet, továbbá jóváhagyták az önkormányzat és a Csornai Rendőrkapitányság között létrejött keretmegállapodást. Eszerint a felek egyetértenek abban, hogy az önkormányzat számára fontos a város közbiztonsága, valamint a közrend védelme. Ezért segítséget nyújt a kapitányságnak a szakemberellátás biztosítása érdekében, például a lehetőségeihez mérten lakást biztosít a rendőrség dolgozói részére.

Balogh János pénzügyi bizottsági elnök indítványára módosította a testület a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendeletet.
Így tárgyi adómentességet élvez – egyebek mellett – az építményhez kapcsolódó, vele azonos helyrajzi számon szereplő belterületi földrészlet, ha annak területe az 1079 négyzetmétert nem haladja meg.
Továbbá valamennyi állattartásra, növénytermesztésre szolgáló épület, tároló, függetlenül attól, hogy a tulajdonos használja-e vagy sem.
A termálfürdő értékesítése miatt módosították a képviselők az önkormányzat vagyonrendeletét. Szintén módosították a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodását. Elfogadta saját munkatervét is a testület, a rendes üléseket idén is csütörtöki napokon tartják.

A képviselő-testület határozatban nyilvánította ki, hogy a jogszabályok figyelembevételével az alapfokú közoktatás bármely területén vele megállapodásra törekvő térségi település önkormányzatának felajánlja együttműködési szándékát.

Egyetértett a testület azzal is, hogy a Park utca 10. szám mögötti területen játszóteret alakítsanak ki. A beruházás összköltsége 10 millió forint, melyből ötöt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyertek ötmillió forint önrész mellett.
Végezetül Papp József polgármester javaslatára Papp Imre alpolgármesternek tavalyi eredményes munkája elismeréséül egyhavi tiszteletdíját, azaz 214 ezer forint jutalmat állapított meg a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézkedések a kórház megmentésére

A Margit Kórház működésének, gazdálkodásának átvilágítására szakértő céget bízott meg a csornai képviselő-testület. Dr. Krizmanich Mária főigazgató főorvos rámutatott arra, hogy olyan helyzetbe jutottak, hogy szükség van az önkormányzat közbelépésére.  A kórház vezetői kidolgoztak ugyan egy tervet a költségek csökkentésére, ez azonban nem elegendő. Tovább olvasom