Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Keresztúrok találkoztak

Ráckeresztúr - A magyarkeresztúri néptáncosok településük küldöttségének tagjaként vettek részt a Keresztúr Nevű Települések IX. Hazai és Nemzetközi Találkozóján, Ráckeresztúron.
A fiatal táncosok hetedik alkalommal mutatták be tudásukat ezen az összejövetelen: korábban szerepeltek már Rákoskeresztúron, Sarkadkeresztúron, Bodrogkeresztúron és Erdélyben, Székelykeresztúron is.

A színpadon: A magyarkeresztúri táncosok képviselték községüket a találkozón.
A színpadon: A magyarkeresztúri táncosok képviselték községüket a találkozón.

A találkozók jó alkalmat adnak, hogy a Kárpát-medencében megtalálható „Keresztúrok" lakói és vezetői találkozzanak, tapasztalatokat cseréljenek és bemutassák egymásnak kultúrájukat. Egy jó hangulatban eltöltött bodrogkeresztúri hétvége után gondolta a tánccsoport tavaly, hogy segít a leégett bodrogkeresztúri polgármesteri hivatal újjáépítésében, és ajánlotta fel falunapi bevételét e nemes célra. A Keresztúr nevű települések jelmondata: „Nevünk, bölcsőnk egy", és ezt nemcsak mondják, hanem így is érzik azon 23 Keresztúr nevű település lakói és vezetői, akik jelen voltak ezen a találkozón.

A Póczik Zoltán által vezetett Magyarkeresztúri Néptánccsoport a Rábaköz táncai mellett kalotaszegi, szatmári és somogyi táncokat mutatott be, amit a közönség nagy sikerrel fogadott.

(Részletek: http://magyarkeresztur.network.hu/

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászületik mindkét artézi kút

Bágyogszovát - Felújítják a községi artézi kutakat. A faluért tenni akaró helybeliek kezdeményeztek… Tovább olvasom