Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Keresik a ˝polgáristásokat˝

Az egykori polgári fiúiskola tanáraira, tanulóira emlékeznek az intézmény átadásának évfordulóján a rábaközi helytörténészek. 1924-ben, kilencven éve készült el a polgári kétemeletes épülete.

1921 őszén nyílt meg Csornán az állami polgári fiúiskola. Három évig az elemi fiúiskolában és a községháza tanácstermében folyt a tanítás. A község áldozatkészsége 1924-re megteremtette a kétszintes iskolaépületet, melyben öt tanterem kapott helyet. Azaz kilencven esztendeje adták át a ma is álló, a gimnáziumnak otthont adó épületet.

A Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata szervezésében november 7-én, pénteken délután négy órától lesz ünnepség, melyen az egykori polgári fiúiskola tanáraira, növendékeire emlékeznek a Hunyadi János Gimnáziumban. A rendezvényen köszöntik az 1946-ig működő tanoda egykori tanulóit. Emiatt a szervezők kérik, hogy aki a polgári diákja volt, jelentkezzen az iskolában. Szintén kérik, hogy akinek birtokában van a polgári iskolához kapcsolódó fénykép, tárgy, könyv, illetve bármilyen emlék, szintén jelezze ezt a Hunyadiban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost ütött el a zebrán Kapuváron - látta valaki?

A Batthyány utca és a Győri út kereszteződésénél történt a baleset, még szombaton. Tovább olvasom