Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kerékpárút vezet majd az iparterületig

Szany - Kerékpárutat építtet a szanyi önkormányzat. A 28 millió forintos beruházásból 6 milliót áll az önkormányzat, a költségek nagyobb részét a Regionális Operatív Program biztosítja.
Kerékpárút építésére nyert pénzt a szanyi önkormányzat. A szanyiak elképzeléseit a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program támogatja 22 millió forinttal. Németh Gergely, a település polgármestere a Kisalföldnek elmondta: a beruházással az északi iparterületet kötik össze a faluközponttal.

Szanyban már a 2001-ben elkészített településrendezési terv is foglalkozik a település kerékpáros-úthálózatának kialakításával. A kerékpárút első, 792 méteres szakasza az Interfa kft. üzeméig 2003-ban készült. Akkor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium is támogatta a munkákat.

A kerékpárút első, 792 méteres szakasza 2003-ban készült el, most a tervek szerint az északi iparterületet kötik össze a faluközponttal. Fotó: Kisalföld-archívum

A mostani pályázatban a meglévő út folytatására kért támogatást a szanyi önkormányzat. A megépítendő újabb 892 méterrel így 1684 méteres kerékpárúttal rendelkezik majd a község.

– 22 millió forint támogatás nyertünk, amihez 6 millió forintos önerőt biztosít az önkormányzat – tájékoztatott Németh Gergely polgármester. – Amint aláírjuk a szükséges szerződéseket, pályázattal keressük meg a kivitelezőt. Bízom benne, hogy a kivitelezési munkák mielőbb elkezdődhetnek, hiszen a kerékpárútra nagy szükség van.

Az új szakaszon tehát a faluközponton keresztül a Táncsics utcáig lehet biciklizni. A fejlesztés azért is indokolt, mert a községen áthaladó közút jelentősen leszűkül, balesetveszélyes. Az északi iparterületre naponta több százan kerekeznek ki. A Magyar Közút Kht. 2006-os adatai szerint a település belterületi szakaszán naponta közel 2200 jármű haladt át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntetnének öt tiltott szemétlerakót

Csorna - A helyiek segítségével, támogatással és a szolgáltató céggel együttműködve számolna fel öt… Tovább olvasom