Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kérdőjelek huszonnégy év után

A Rábaköz ˝legidősebb˝ polgármestereinek fele már döntött: ősszel hetedszer is kérik választóik bizalmát. Hatan 1990 óta tevékenykednek első emberként.

A Rábaközben hat olyan polgármester dolgozik jelenleg, aki a rendszerváltás óta áll faluja élén. Közülük hárman már eldöntötték: ősszel ismét kérik a választók bizalmát. A többiek gondolkodnak, de talán valamennyiükre igaz Telekesi József rábacsanaki községvezető véleménye: az igen és a nem mellett is számos érv sorolható fel.

„Indulok, mert céljaimat meg szeretném valósítani és töretlen kedvvel dolgoznék falumért" – jelentette ki Molnár Sándor, Vásárosfalu polgármestere a Kisalföld érdeklődésére. Hozzátette: huszonnégy év után is vannak elképzelései. Például a község környezetének szépítése, a faluközpont fejlesztése és a nagy terv, az evangélikus gyülekezet számára templom építése.

– Ennyi év alatt az ember rutint szerez. Tudjuk, merre induljunk el, ha gondunk adódik, nem ismeretlen úton járunk – fogalmazott Molnár Sándor.

Aller Imre, Kóny polgármestere szintén folytatná. Kérdésünkre kifejtette, konkrét elképzelései vannak a településsel kapcsolatban, ráadásul úgy érzi, választóinak is tartozik azzal, hogy megméreti magát.

– Eddig hatszor kaptam bizalmat a kónyiaktól, emiatt szinte kötelességemnek érzem, hogy hetedszer is induljak a választáson. Nem vették el a kedvemet a múltban történtek, az engem ért támadások. Munkám gyümölcse az elmúlt huszonnégy évben mindig a helyiek bizalma volt. És amiért még folytatni szeretném: Kóny még nem város – osztotta meg gondolatait Aller Imre.

Potyond első embere, Molnár Vilmos még gondolkodik. Mint mondta, családja kérte, ezúttal ne csak a közösség, hanem saját érdekeit is vegye figyelembe, amikor sorsáról határoz.

A rábacsanaki Telekesi József sem tudja még, átadja-e helyét az őszi választáson.

– Természetesen mindkét oldalon vannak olyan érvek, melyek eldönthetik a kérdést. Igyekszem jól átgondolni a saját és a falu helyzetét is és ezek alapján mondom majd ki a végső szót – jegyezte meg.
Fodor József Osliban már határozott: érez magában annyi erőt, hogy a következő ciklusban is polgármesterként dolgozzon. Tóth Mihályné, Jobaháza huszonnégy éve tevékenykedő vezetője még gondolkodik az őszi induláson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok a Rábaközben

A kapuvári és csornai kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom