Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Képzett tűzoltók, cserére szoruló felszerelések

Dr. Szakács Imre, a megyei közgyű- lés elnöke a városi tűzoltó-parancs- nokságokon tartott szemlét tegnap. A látogatáson kiderült: a személyi állomány megfelelő, de a felszerelé- sek régiek, cserére szorulnak.
Tűzoltószemlét tartott tegnap több megyei parancsnokságon dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és a védelmi bizottság elnöke Pesztenlehrer Lajos ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjének társaságában.

Mosonmagyaróvár és Kapuvár után csornai látogatásakor felmérte az állomány felkészültségét, tevékenységét, megtekintett egy próbariasztást, valamint megismerkedett a helyi tűzoltóság és katasztrófavédelem problémáival.

Egy örömteli esemény is aktuálissá tette a csornai találkozót: az országos tűzoltóversenyen a megyei csapat negyedik helyezést ért el, amiért a megyei elnök oklevelet és pénzjutalmat adott át a csapat tagjainak.
– Örömmel tapasztaltam, hogy a parancsnokságokon a személyi állomány utánpótlásával és képzésével nincs probléma, szakképzett tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek állnak bevetésre készen – mondta el a szemle után az elnök. – A bajban csak jól képzett, fizikailag felkészült tűzoltók tudnak segíteni és értékeket menteni.

A találkozón a megyei közgyűlés elnöke beszélt arról is, hogy véleménye szerint a legnagyobb gondot – ami szinte minden közszférában dolgozót érint – az anyagi helyzet jelenti. A tűzoltóságoknál például időszerű a 15–20 éves eszközök, gépek cseréje, Csornán egy korszerű létrára lenne szükség. A megyei önkormányzat a megyei tűzoltóság terveit segíti, Csornán pedig a helyi önkormányzat feladata a támogatás.

Az elnöktől megtudtuk: a megyei országgyűlési képviselők pártállástól függetlenül lobbiznak azért, hogy a megye településein lévő állami szervek részére a szükséges fejlesztésekhez a minisztériumi támogatást megkapják.

– Négy éve indult egy program, amelynek keretében a központi beszerzésből a felszereléseket lecserélték. A program, ha lassabban is, de most is működik, ám európai uniós csatlakozásunkkal a folyamatot fel lehetne gyorsítani. Annál is inkább szükség van a tűzoltóságok fejlesztésére, mivel a tűzesetek számát lassan meghaladják az egyéb beavatkozások, mint például a közlekedési balesetek – jelentette ki dr. Szakács Imre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandíjjal jár az uniós tagság

A magyar hallgatók a Magyarország és Ausztria közti egyezmény értel- mében tandíjmentesen… Tovább olvasom