Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Képviselők: Vágon a Kisalföld jelenti a tiszteletdíjat

Az önkormányzati képviselők többsége ingyen dolgozik a Csorna környéki falvakban. Ha állapítanak is meg tiszteletdíjat, azt közcélra ajánlják fel az elöljárók.

A Csorna környéki önkormányzati képviselők többsége nem vesz fel tiszteletdíjat. Az érintett testületek úgy döntöttek, közcélra ajánlják fel a munkájukért járó juttatást. Vágon Kisalföld-előfizetéssel honorálják tevékenységüket.

Huszonhárom olyan település van, ahol lemondtak az elöljárók járandóságukról: Acsalag, Árpás, Bágyogszovát, Barbacs, Bodonhely, Bősárkány, Dör, Egyed, Enese, Farád, Fehértó, Győrsövényház, Kisbabot, Kóny, Páli, Rábacsanak, Rábapordány, Rábaszentandrás, Rábaszentmiklós, Rábatamási, Sobor, Szilsárkány, Tárnokréti. A bogyoszlóiak is civil szervezeteknek, illetve jótékony célra ajánlják fel a pénzt, ahogy a jobaházai képviselők is a megállapított ötezer forintot havonta. Magyarkeresztúron ugyanez a helyzet, valamint Markotabödögén is. A rábaszentmihályi elöljárók szintén közérdekű dolgokra adják tiszteletdíjukat és a szanyiak is. Szilban állapítottak ugyan meg tiszteletdíjat, de a képviselők közül többen jelezték, nem kívánják felvenni. A zsebeházai testület egy része szintén úgy döntött, hogy ingyen dolgozik a közért.

A bősárkányi községházán is tiszteletdíj nélkül dolgoznak az önkormányzati képviselők.
A bősárkányi községházán is tiszteletdíj nélkül dolgoznak az önkormányzati képviselők.

Maglócán 6500 forintot vesznek fel az önkormányzati képviselők havonta, Mérgesen ötezret. Pásztoriban 17.600 forint a járandóság, Potyondon 3 ezer, Rábacsécsényben és Rábasebesen 8 ezer forint jár havonta.

Rábcakapin évente 60 ezer forintot kapnak a képviselők. Németh Ottó polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte: az összeg igazán nem sok, hiszen képviselőtársai szakterületükön ingyen dolgoznak az önkormányzatnak. Vágon a képviselők pénzt nem, de Kisalföldet kapnak. A községi költségvetésből fizetnek elő számukra lapunkra.

Olvasóink írták

 • 3. tsubak 2010. november 25. 11:12
  „A múltkori cím után, ( "Betörők járnak és autótolvajok Csornán" ) után újabb fogalmazási gyöngyszemek:

  "Magyarkeresztúron ugyanez a helyzet, valamint Markotabödögén is. A rábaszentmihályi elöljárók szintén közérdekű dolgokra adják tiszteletdíjukat ÉS A SZANYIAK IS."

  "Vágon a képviselők pénzt nem, de Kisalföldet kapnak. "

  Cs. Kovácsot VISSZA AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA. GYENGE ÚJSÁGÍRÓ!”
 • 2. Goldman 2010. november 23. 20:35
  „Nem hiszem, hogy belerokkannának ebbe a nehéz feladatba....”
 • 1. alacska 2010. november 23. 13:28
  „Pofátlanság a lassan elnéptelenedő Maglócán még 6500.-Ft-ot is felvenni. Nem beszélve Pásztoriról. Nagyobb falvak, ahol eleve több feladat hárul az önkormányzati képviselőkre ingyen teszik a dolgukat. Ezek után ne sírjanak, hogy nem ad pénzt az "állambácsi". Elolvasva a cikket forduljanak magukba és mondjanak le tiszteletdíjukról vagy ajánlják fel falujuk valamely civil szerveztének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy lipicai mént is vásárolt a farádi egyesület

A lovasélet színesítése, a lovak megbecsülése, népszerűsítése szerepel célkitűzésként a farádi… Tovább olvasom