Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Képviselői tájékoztató polgármestereknek

– A sertésválság megoldása érdekében időben és hatékonyan kellett volna intézkedni a földművelésügyi minisztériumnak – mondta Áder János tegnap Sopronnémetiben, amikor polgármesterekkel találkozott.
A korábbi gyakorlatnak megfelelően a választókerületéhez tartozó települések polgármestereivel találkozott tegnap Sopronnémetiben Áder János országgyűlési képviselő. A fórumon a honatya kezdeményezésére a házigazdák mellett Bogyoszló, Potyond, Magyarkeresztúr, Pásztori, Rábatamási, Szil és Szilsárkány elöljárója vett részt.

A kormányátalakításról

Áder János a kormányátalakításról kifejtette, hogy Kiss Elemér távozása után ellentét alakult ki Medgyessy Péter és Kovács László között a kancelláriaminiszter személyéről. Medgyessy ugyanis Gyurcsány Ferencet vagy Draskovits Tibort látta volna szívesen a poszton, ám végül Kovács László kerekedett felül és Kiss Péter lett a Miniszterelnöki Hivatal vezetője, aki az MSZP markáns szárnyához tartozik. Gyurcsány Ferencről elmondta, hogy az új ifjúsági és sportminiszter KISZ-es karriert futott be. Áder furcsállotta, hogy miközben Orbán Viktor édesapjának bányájával szinte naponta foglalkozott a sajtó, azt senki sem kérdezi meg, hogy Gyurcsány vagyona minek köszönhetően gyarapodott annyira, hogy tíz év alatt az ország száz leggazdagabb embere közé került.

A paksi eseményekről megjegyezte, hogy a baj nagyobb, mint amekkorának látszik, és a megoldást sem tudják. Előfordulhat, hogy a hiba elhúzódó kijavítása miatt áramot kell importálni, ezért az áremelés sem elképzelhetetlen. Áder János elmondta, hogy a Fidesz csak nemzetközi felhatalmazással tartja elfogadhatónak békefenntartó erő kiküldését Irakba. Az egészségügyi, humanitárius és műszaki segítségnyújtást viszont támogatná. A képviselő szerint a sertésválság megoldása ügyében időben és hatékonyan kellett volna intézkednie az agrártárcának.

Nem tudnak pályázni

A polgármesterek közül a házigazda Bognár Sándor a várható postabezárásokat helytelenítette. Mélységesen elítélte azt is, hogy a felvásárlók azért csökkentik az uborka árát, mert a termelők állami támogatást kapnak. A további hozzászólók – Lengyel Lajos, Szabó István, Zöld Péter és ismét Bognár Sándor – a pályázatokkal összefüggő gondjaikról beszéltek. Felvetették, hogy az önkormányzatok nem rendelkeznek saját erővel, ezért nem tudnak pályázni. Kérdésként vetődött fel, hogy miért kell mindenre pályázatot benyújtani és miért olyan bonyolult a projektek elkészítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió forintos hiányt örökölt az új önkormányzat

Csaknem tízmillió forint költségvetési hiánnyal küzd a döri önkormányzat. Többek között a hiányzó… Tovább olvasom