Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Képviseletet szeretne a SZDSZ

Tisztújítással készül befolyását növelni a szabad demokraták kapuvári csoportja. Jelenleg az egészségügyi projektekben segítik a város vezetését, ám 2010-re képviseletet akarnak a helyi testületben.

„Első a város érdeke, csak utána következhetnek politikai kérdések" – ez lehetne a mottója annak a sajtótájékoztatónak, melyet a szabad demokraták helyi csoportja és a párt megyei vezetői tartottak a hét végén Kapuváron. Szentkuti Károly megyei elnök és Mohos Antal a városban végrehajtandó egészségügyi fejlesztések támogatására helyezték a hangsúlyt. Szó volt az egymilliárdos angiológiai és a nyolcszázmilliós járóbeteg-ellátás fejlesztéséről. Mohos Antal hangsúlyozta: már az nagy eredménynek számít, hogy néhány napja engedélyeztek a kapuvári kórházban egy közel ötvenágyas aktív belgyógyászati ellátást. Úgy véli, az egészségügyi fejlesztésekbe később a magántőke is beszállhat.

A sajtótájékoztatón bemutatták a kapuvári csoport új vezetőjét Merkei Attila személyében. A negyvennyolc éves politikus nemrég a fertődi nádgazdaság igazgatói székében ült, jelenleg környezetvédelmi területen dolgozik. Mint mondta: ez az a szakág, ahol a legtöbbet teheti a Rábaköz és a Fertő környékének fejlesztéséért. A sajtótájékoztató résztvevői kijelentették: bár jelenleg nincs képviselőjük a kapuvári testületben, céljuk, hogy a 2010-es önkormányzati választásokon egy-két képviselőjük bejusson a kapuvári vezetésbe. Mint hozzátették, ehhez a környéken nyolc-tíz százalékos támogatottságot kell felmutatniuk.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedről a művészetek városába érkezett

Olaszországban tanul festészetet az egyedi származású Bella Dóra. Minden vágya teljesült ezzel, de előbb férjhez „kellett mennie”, hogy az Örök Városba kerülhessen. Neveli gyermekét és tíz képével készül egy bolognai kiállításra.
Tovább olvasom