Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Képeslapsorozattal készülnek a jubileumra

Kapuvár - A méltán híres népviseletről készített képeslappal és gálaműsorral készül huszadik jubileumára a Kapuvár néptánc-együttes.

Molnár Imre vezetésével 1989-ben alakult a napjainkban Kapuvár néptáncegyüttes néven fellépő tánccsoport. Ahogy Csitei Gábor, a csoport jelenlegi vezetője elmondta, az alakulást az 1989-es, meglehetősen érdekes körülmények indokolták, miután a jelenlegi csoport kilépett az akkori ÁFÉSZ-tánccsoportból. Információink szerint egy spanyolországi úton kirobbant vita okozta a szétválást.

– A Kapuvár néptáncegyüttes nevet 2000-ben vette fel a csoport, ahol – Simon Andrásné művészeti vezetővel – jelenleg harmincöten táncolnak – mondta el Csitei Gábor. A hetente rendszeresen próbáló együttes az elmúlt húsz évben számos fesztiváldíjat és kiváló minősítést kapott. Kiemelt szerepük van a rábaközi hagyományok őrzésében, ám a Kárpát-medence tánchagyományait is szem előtt tartják.

Kapuvári népviselet: Képeslapsorozat a jubileumra.
Kapuvári népviselet: Képeslapsorozat a jubileumra.

A húszéves jubileumra egy kiállítással is készülnek a Rábaközi Művelődési Központ előterében. A tánccsoport gálaműsorral kedveskedik a kapuvári közönségnek július 18-án, szombaton délután öt órakor, ahol a jelenlegi táncosok mellett az egykori alapítók és az utánpótlás tagjai is fellépnek.

– Külön a jubileumra készíttettünk egy képeslapsorozatot, ahol a Kárpát-medence egyik legszebb – jegyzett – népviseletét, a kapuvárit mutatjuk meg a nagyközönségnek – mondta az együttes vezetője.

Csitei Gábor a jövőről szólva elmondta, Kapuváron napjainkban több mint kétszázan tanulják a néptánc lépéseit, így a húszéves tánccsoport utánpótlása még húsz évre biztosítottnak látszik.

Olvasóink írták

 • 7. magyarattila 2009. július 13. 14:45
  „Munkahelyet nem lehet csak úgy "teremteni". Próbáld meg megérteni, hogy nem úgy működik, hogy az önkormányzat azt mondja, hogy "legyen munkahely" és kész... Azon meg hidd el dolgozunk, hogy a helyi gazdasági környezet valamelyest olyan irányba mozduljon el, ami munkahelyek létrejöttét illetve a meglevők megőrzését segíti elő. Ilyen pl. minden olyan lépés ami a turizmusfejlesztés irányába mozdul el. Hosszú és nem igazán ilyen fórumon megvitatható téma ez, ráadásul nem sok köze van a néptáncosok jubileumi képeslapjaihoz....

  A szomszéd faluba, ahova költözni akarsz van bölcsöde? Kórház? Rendőrség? Okmányiroda? Gimnázium? Zeneiskola? Összetett kérdés ez, tudod, és nem lehet simán pártszlogenekkel megoldani, akár J*b*kos akár F*d*szes oldalról nézem...

  A bölcsi férőhelyek témájának utánanézek.

  Üdv”
 • 6. Reális 2009. július 13. 12:34
  „Köszi,de én hányok a néptánctól,úgy besokalltam tőle!Csinálni jó lehet,de nézni?Attila!Munkahelyteremtés lesz a városban?Vagy költözzünk valamelyik szomszéd faluba,mert ott van?Ja és lesz új bölcsöde,vagy kibővítitek a régit,hogy lehessen vinni a gyerkőcöket,mert nincs elég hely?”
 • 5. magyarattila 2009. július 12. 12:44
  „Reális

  a www.kapufalu40.hu domain még szabad, megnéztem : )
  nosza, kezdjél vele valamit : )”
 • 4. coultúra 2009. július 12. 12:29
  „Reális! Sztem rossz helyre írtad, mi köze ennek a 20 éves Kapuvár Néptáncegyütteshez? Láttad tegnap őket? A csornaiakkal közösen adták elő a Hany Istókot. És nagyon jó előadás volt, jövő héten pedig másik műsoruk lesz. Gyere el te is, én megnézem!”
 • 3. Reális 2009. július 12. 12:01
  „Kapufalu 40!Ez illene inkább!”
 • 2. coultúra 2009. július 11. 12:46
  „Kedves Táncosok! Gratulálok a jubileumhoz!!!! Csak így tovább, a képeslapok pedig csodaszépek :-)”
 • 1. Baradlay 2009. július 10. 22:04
  „Tipikus!!!! Senkit nem erdekel Kapuvar!!!!
  Kellemes varoska!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziliak találkoznak

Szil - A községből elszármazottakat várják találkozóra július 11-én, holnap a kultúrháznál. Tovább olvasom