Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Képeskönyvet ad ki a községháza Enesén

Képeskönyv kiadását tervezi a karácsonyi ünnepekre az enesei községháza. A polgármester szerint az idén bevezetett feladatfinanszírozás nem fedezi a költségeket. Enese jövőre a faluközpont további csinosítását tervezi.

– Ha visszatekintek az idei évre, az első, ami eszembe jut, az esztendő elején megalakult közös hivatal működése. Erről elmondható, hogy mind Bezivel, mind Győrsövényházzal kiváló a kapcsolat, melyhez a közös működés csak további pluszokat tett hozzá – jelentette ki rögtönzött évértékelőjében Mesterházy József.

Mesterházy József: Két évtizede tervezzük az enesei képeskönyvet.
Mesterházy József: Két évtizede tervezzük az enesei képeskönyvet.

Enese polgármestere az idén bevezetett újdonságok kapcsán a feladatfinanszírozásról elmondta, az állami finanszírozás nem fedezi a költségeket.

– Például a gyermekétkeztetés költségeihez – az állami normatíván felül – még 9 millió forintot tettünk hozzá, de útkarbantartásra sem könyvelhetünk el jelentős összeget – mondta a polgármester. Utóbbiakról szólva hozzátette: Enesén az utak, járdák jó része rendben van, ám lenne még tennivaló ezekkel.

– Az idei év egyik legfontosabb feladata volt az iskola előtti parkoló kiépítése, a közel 15 milliós projektből 6 milliót kaptunk egy LEADER-pályázatból, a többit magunk tettük hozzá – mondta az enesei vezető. Ha az idei beruházásokról beszélünk, nem lehet kihagyni négy utca csapadékvíz-elvezető rendszerének – lehetőséghez mérten legoptimálisabb – karbantartását és a községben elvégzett 2,5 milliós járda- és útfelújítást sem. Fontos lépés volt a sporttelep egymilliós áramhálózat-fejlesztése is – tette hozzá Mesterházy József. Kiemelte: már a jövő évre húzódik át egy megvalósítandó álmuk, a pályázati pénzből felújítandó Korn-ház ügye. Ide idősek napközijét és helytörténeti tablót tervez a községháza. – Két évtizedes munka végén járunk, így karácsony környékére szeretnénk kiadatni egy, a község képeslapjait, egykori és mai fotóit bemutató kötetet – mondta a polgármester.

Iskolai parkolók: Az idei év legfontosabb fejlesztése. Fotók: Turbók
Iskolai parkolók: Az idei év legfontosabb fejlesztése. Fotók: Turbók

Jövő évi tervei között a település – már idén is végzett – virágosítását, egy játszótér mellé tervezett füves pálya kiépítését, hulladékudvar létrehozását és a temetőkerítés javítását jelölte meg. – A helyiek számára fontos rendezvényt szeretnénk megvalósítani márciusban. Itt a falubeli zenészek közreműködésével szervezzük az „Enesei alkotók" című programot – avatott be rövid távú terveibe az enesei polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi jelentés Markotabödögén

A község képviselő-testülete legutóbbi ülésén elfogadta az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról… Tovább olvasom