Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Kemény kérdések várnak válaszra a Kapuvári Húsgyárról

A volt dolgozók, sertéstartók a jogos járandóságukhoz mikor juthatnak hozzá? - kérdezi a Kapuvári Húsgyárért Csoport.
A Kapuvári Húsgyárért Csoport, a volt húsgyári dolgozók, sertéstartók és Csákány Annamária, a Jobbik önkormányzati képviselője, polgármesterjelöltje, írásban kérdéseket intézett, és válaszokat vár az ország első emberétől, Ádár János köztársasági elnöktől, a földművelésügyi minisztertől, dr. Fazekas Sándortól és Gyopáros Alpártól, a térség országgyűlési képviselőtől.


Amikor még ment a munka ezerrel a Kapuvári Húsgyárban - fotó: MTI
Amikor még ment a munka ezerrel a Kapuvári Húsgyárban - fotó: MTI1.) A volt dolgozók, sertéstartók a jogos járandóságukhoz mikor juthatnak hozzá? Hisz a beszállítások megtörténtek, a késztermékeket eladták.
2.) Az államilag megbízott felszámolóbiztos tájékoztassa a város vezetőit a gyár bezárásakor készített és a jelenlegi leltárról!
Tudomásunkra jutott ugyanis, hogy bizonyos vezetők ládákat, védőgázas termékek csomagolóanyagait, egyéb anyagokat vittek el Debrecenbe, illetve töltő, klipszelő és kutter gépek kerültek bérbeadásra.
2.) Ezek elszállítását ki engedélyezte? A bérbeadásból, eladásból befolyt összeg hova került?
3.) A Kapuvári Bacon Kft. az Európai Uniótól eszközfejlesztésre kapott támogatásának elszámolása rendben megtörtént-e?

A fenti kérdésekkel kapcsolatban nyomozati indítványt tettek a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséghez az ügy vizsgálatát kérve.

Magyar Zoltán, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a felügyelőbizottsági tárgyalás résztvevői nem tettek semmit azért, hogy a gyár megmaradjon és az akkor térségi Fideszes országgyűlési képviselő, egyszer sem szólalt fel a gyár érdekében.

Számunkra így teljesen egyértelmű, hogy sem a helyi vezetőknek, sem a szaktárcának nem volt érdeke, hogy a gyár újraéledjen - jelentette ki Magyar Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festménykiállítás Csornán

Romanek Inka festményeiből nyílik kiállítás szeptember 24-én, szerdán a Martincsevics Károly Városi… Tovább olvasom