Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kelendőek a telkek

Enese - A közelmúltban ülésezett az enesei képviselő-testület. Az elöljárók többek között megállapították: jó ötletnek bizonyult, hogy csökkentették az önkormányzati építési telkek árát.
A 25 kialakított telekből már csak nyolc vár gazdára. Ebben az évben hetet értékesített az önkormányzat, két újabb vevőt a legutolsó ülésén jelöltek ki.

Szó volt arról is, hogy az önkormányzat belső ellenőrzési feladatait kistérségi segítséggel oldják meg a faluban. A kistérség által megbízott cég Enesén jövőre a létszámgazdálkodást tekinti át. Fejlesztési pályázatok benyújtásáról is határoztak. Európa tér kialakítására már adtak be korábban is pályázatot, ám az sikertelen volt. Most lehetőség nyílt a Leader programból forrást igényelni. A község központjában alakítanának ki pihenő parkot, az iskola elé aszfaltozott parkolót építenének. Másik pályázatuk turisztikai: az úgynevezett „függönyös épületben" – amely még nem önkormányzati tulajdon – helyeznék el a már két meglévő múzeumot, a Babamúzeumot és a helytörténeti gyűjteményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobálós bosszú - Térkövekkel törték be az iskola ablakait!

Kapuvár - Térkövekkel törték be a Kapuvári Térségi Általános Iskola Széchenyi-tagiskolájának… Tovább olvasom