Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Kedvezményes bérletet válthatnak Csornán

Január elsejétől fizetős parkoló lesz Csornán a Templom utca mindkét oldalán. „Mi lesz az ott lakók járműveivel, ha nincs garázsuk, hol tudnak parkolni? Valamilyen megoldást ki kellene találni" – hívta több érintett Templom utcai lakos is szerkesztőségünket.
Dr. Kocsis Ottó, a városháza osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta: van megoldás, ami már évek óta jól működik a városban.

– A tervezet szerint valóban fizetős parkolási övezet lesz a Templom utca mindkét oldala. A döntést várhatóan december 17-i ülésén hozza meg a képviselő-testület. Azok, akik fizetőparkolók övezetében élnek, jogosultak rendszámhoz kötött, kedvezményes bérlet vásárlására.

A bérlet díja háromezer-hatszáz forint évente. Természetesen lehetőség van akár féléves vagy akár havi parkolási engedély váltására is. A városban ez a megoldás évek óta rendelkezésre áll, sokan élnek is vele. A városházán minden további információt megadunk a hozzánk fordulóknak – tájékoztatott dr. Kocsis Ottó osztályvezető.

Olvasóink írták

 • 7. sorok_közt 2012. december 12. 10:10
  „Bejegyzésem óta nem parkolnak a járdán . köszönjük !”
 • 6. Csiziee 2012. december 08. 22:51
  „Szégyen, de ha már igy van, akkor a megvásárolt "kedvezményes" parkolóhelyre fessék fel a tulaj rendszámát, aztán ha más áll be oda, büntessék meg 1 000 000 ft-ra :D! Amúgy meg ha nem talál az ott lakó helyet, akkor a bérlet szabályozza, hogy más helyen is ingyen parkolhat a nap 24 órájában! De komolyan amúgy kinek jutnak ilyen baromságok az eszébe....”
 • 5. sorok_közt 2012. december 08. 15:44
  „A Szent István tér 4. előtt rendszeresen a járdán parkolnak az ott lakók , elfoglalva annak teljes szélességét. Mindez a Polg. Hivataltól kb 60 méterre. Mindenki láthatja aki kocsival a Hivatalba megy. Az Ő parkolásukat is szabályozhatnák.”
 • 4. Nózi 2012. december 08. 09:08
  „Akik kiváltják a parkolási bérletet, biztos lesz hely az autójuknak? Ki biztosítja nekik az állandó parkolási lehetőséget? Vagy fizessenek a semmiért???”
 • 3. Jerry 2012. december 07. 23:48
  „Végül is, teljesen jogos a város azon törekvése, hogy pénzt szed be,A Templom utcába az ott lakókon kívül az áll meg,akinek a gyógyszertárban van dolga, esetleg a közeli orvosi rendelőben.A kórházba már nem,azért Győrben kell parkoló helyet keresni.Fizessen hát az,akinek még telik gyógyszere, vagy van ideje orvoshoz járni.Persze a piaci napok más,akkor megállnak ott olyanok is,akik vásárolni járnak a csornai piacra, mivel nekik nem jó a Győri Árkád,meg Pláza áruja.Öket kell hát megvágni a parkoló díjjal, nem pedig a járás-város-község háza mögött ingyen parkolókban elbújó képviselői járgányokat.”
 • 2. 1120 2012. december 07. 23:25
  „Felháborító!”
 • 1. szemi70 2012. december 07. 19:33
  „Legközelebb már a levegőt is pénzért adják....
  Mert, sok kamion miatt már az nincs, csak szmog.
  Legalább lenne látszata, hogy parkolási díjat szednek!! A "Palota soron" undorító az aszfalt állapota. Nekik persze mindenre van magyarázatuk, az biztos!!! A kerület képviselőjét biztos, hogy vállon veregetik majd a választói!
  De jó,hogy többet fizethetünk az ingatlanért, most meg már a parkolásért is!
  Tudnék még szépeket, de azt moderálnák....................
  Még hogy nincs cenzúra!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertya, parti, Mikulás-csomag Dénesfán

A község önkormányzata, a Platán Nyugdíjas Klub és a Dénesfáért Egyesület szervezi az idei adventi… Tovább olvasom