Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Kedd a húsgyár kifizetésének határideje

A fizetés után kezdődik a gyár átalakítása, főként marhavágásra. Ám marad a bacon.

Az előzetes információkkal szemben nem ma, hanem a jövő hét kedden jár le a kapuvári húsgyár teljes vételárának kifizetési határideje. Kovács Csaba, a felszámolást végző cég vezetője lapunknak elmondta, a vételi előleget az új vásárló már átutalta, keddig kifizethetik a teljes összeget.

– A vételár fennmaradó része a vevő bankszámláján, Magyarországon van. Ezt természetesen a határidő lejártáig ki is fizetik – tájékoztatta lapunkat Mida Sándor, a szaúdi vevők hazai képviselője. A Kapuváron és egyes szakmai körökben is terjengő bontási hírekkel ellentétben Mida Sándor kijelentette: „építeni jövünk a Rábaközbe, nem bontani".

Kapuvári gyár: A szociális épületszárnyat teljesen átalakítanák.
Kapuvári gyár: A szociális épületszárnyat teljesen átalakítanák.


– Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a vételárat a pletykák szerinti bontás esetén sem tudnánk kiárulni, a gyár ingatlanértéke töredéke a vételárnak – fogalmazott Mida Sándor.

Hozzátette, a szaúdi vevők már Európa-szerte bizonyították beruházási hajlandóságukat, többen már „gazdasági támadást" emlegetve ennek kapcsán az unióban.

Mida Sándor a kifizetést követő kapuvári lépésekről szólva elmondta, az üzem – információk szerint milliárdos nagyságrendű – átalakítására kész programmal rendelkezik a tulajdonos.

A vételár 650 millió
Meg nem erősített információk szerint ennyit fizetnek a szaúdiak a húsgyárért.


– A szociális blokkot szinte teljesen átépítjük, esetlegesen számolva azzal, hogy távolabbról hozott munkaerő elszállásolása is itt megoldható legyen – mondta a képviselő. Ugyancsak átalakítás vár a vágósorra is. Az új tulajdonos elsősorban a marhavágást részesítené előnyben. Ezért ezen a téren nagyobb fejlesztések várhatók az üzemben. Mida Sándor kijelentette, az országszerte napjainkig jó hírnek örvendő kapuvári bacon gyártását megtartanák, de felmerült esetleges bérmunkával történő gyártatása is.

A kapuvári gyár új tulajdonosának magyarországi képviselője elmondta, a következő héten újra Kapuvárra látogatnak, ahol a polgármesterrel is tárgyalnak a gyár jövőjéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogutódként várják a 105 millió forintot

A Rekultív Magyarország Kft. szerint egyértelmű, hogy a cég a 2013-ban kettévált Rekultív kft.… Tovább olvasom