Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Kátyúk teljes szélességben a markotabödögei úton

Van ugyan a markotabödögeieknek más bajuk is, de bekötőútjuk állapota visszatérő problémájuk. Azt mondják: hiába javították a burkolatot nyáron, az újra gyatra állapotba került.
A markotabödögeiek évek óta küzdenek azért, hogy járható úton közelíthessék meg lakóhelyüket. Legutóbb megszámoltuk, hét kilométeren közel 500 gödör nehezítette az arra közlekedők dolgát. A közútkezelő gépei megjárták azóta az érintett szakaszt.

A markotabödögeiek azonban csak részben elégedettek. Azt mondják, a betemetett kátyúk csak rövid ideig jelentenek biztonságot. Jó részük már most újra javításra szorulna. „Mi lesz itt télen, amikor még a fagy is elvégzi a dolgát?" – tette fel a kérdést Szabóné Szűcs Ildikó, a település polgármestere.

– Az igazi problémák a fehértói bekötőút és az úgynevezett kónyi kanyar közti szakaszon vannak – tájékoztatott a községvezető. – Ott is megcsinálták persze a felületet, de két-három hét után a lyukak ismét előkerültek. Az anyag, amit a gödrökbe tettek, felmorzsolódott. Teljesen új burkolat kellene. Nem jobb a helyzet a falu belterületén sem.

Egy-egy gödörből kézzel is nyugodtan ki lehet „merni" a kátyúzóanyagot.

A falubelieknek azonban egyelőre várniuk kell a tökéletes burkolatra. Az ugyanis már idén márciusban kiderült: a 8509-es számú út 2012-ig nem szerepel egyik felújítási programban sem.

Nem bizonyult tartós megoldásnak: A bekötőút gödreiből kézzel is ki tudtuk merni a kátyúzóanyagot.
Nem bizonyult tartós megoldásnak: A bekötőút gödreiből kézzel is ki tudtuk merni a kátyúzóanyagot.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható..

Olvasóink írták

  • 2. Goldman 2009. szeptember 02. 09:14
    „Az anyag spórolás és a hozzá nem értés két- háromszor annyiba kerül, mintha normálisan megcsinálnák az utakat.
    Tényleg! Egyszer már jó lenne ha valamelyik megyei illetékes elmondaná, hogy miért ebben a megyében vannak a legrosszabb utak az országban. Kíváncsi vagyok mivel magyarázná...”
  • 1. janika 2009. szeptember 01. 20:09
    „Még nagyon sokszor fel kell hívni az illetékesek figyelmét arra, hogy nemcsak Koroncónál volt rossz út! Persze az "Illetékes Elvtárs" nevét is illene ide írni! Persze, ha elbírja a nyomda festék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltó-kapcsolat

A szlovákiai Nagymagyar lehet a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület testvérszervezete. Tovább olvasom