Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kardos lett a kapitány

Végigjárta a ranglétrát, az objektumőri poszttól a kapitányságvezetői székig jutott. Kiss József huszonöt éve rendőr.
A megyei rendőr-főkapitányság vezetője 50. születésnapja alkalmából díszkardot adományozott Kiss József alezredesnek, Csorna rendőrkapitányának.

Kiss József negyedszázada Csornán kezdte a rendőri pályát objektumőrként. Azt követően különböző területeken teljesített szolgálatot. Volt járőr, járőrvezető, szabálysértési előadó, osztályvezető-helyettes, osztályvezető, majd kapitányságvezető-helyettes, aztán kapitányságvezető.

– Tavaly november elsejétől kinevezett kapitányságvezetőként végzem a munkám, előtte május 3-tól megbízottként szolgáltam – mondta Kiss József, aki szerint a mögöttünk hagyott huszonöt év igencsak változatosan telt. – Világéletemben kedveltem a fegyelmezett, katonás viselkedést, így ezért, na meg az egyenruha vonzereje miatt kértem felvételemet a rendőrség állományába. Ma is szépnek tartom a kezdeti időszakot, azután a járőrként eltöltött éveket, amikor nap mint nap a civilek között lehettem, rendszeres kapcsolatban álltam velük. Szívesen emlékszem a közlekedési osztályvezető-helyettesi, valamint a szabálysértési előadói munkára. Vezetőként inkább az állománnyal kell foglalkozni.

Kiss József ha újrakezdhetné, vélhetően ismét rendőrnek állna, hisz az egyenruha iránti elhivatottsága nem változott az idők során. Még akkor is, ha manapság a rendőrséget is anyagi gondok gyötrik. Bár azt mondja, húsz évvel ezelőtt is arra panaszkodtak, hogy kevés a kilométerkeret. Igaz, akkor nem rendelkeztek annyi gépkocsival, mint jelenleg.
– A rendőrség soha nem dúskált az anyagiakban de azért bizonyos megszorításokkal megoldható a feladat – nyilatkozta a díszkarddal kitüntetett Kiss József alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végén nyithat a csornai Tesco

Úgy tűnik, minden akadály elhárult a csornai Tesco áruház építésének befejezése elől. A soproni jegyző, mint a közigazgatási hivatal által kijelölt hatóság, megadta a beruházónak a fennmaradási és az építési engedélyt. A csornai polgármester abban bízik, hogy már karácsonyra megnyitják az áruházat. Dr. Turi György elmondta: a határozat értelmében a kivitelező befejezheti az áruház építését. Tovább olvasom