Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Karbantartják Kapuvár vízrendszerét

Hétfőtől közel egy hétig tart Kapuvár és környéke vízrendszerének tervszerű tisztítása.

Kedden délelőtt Kapuvár néhány utcájában erősen elszíneződött az ivóvíz. Ahogy azt az Újhíd utcai lakók közül Deák Ferencné elmondta: reggel már szinte fekete folyadék jött a csapból. „Azt láttuk, hogy az utca végén engedték ki a rendszerből a vizet, de például a lányomnak is kisbabája van, így jelenleg ők nem tudnak sem főzni, sem mosni a gyereknek" – mondta Deákné. Véleménye szerint amíg nem lesz tiszta az ivóvíz, ásványvizet kénytelenek hozni a boltból a főzéshez is.

Az eset kapcsán a Pannon-Víz helyi vezetője, Sipőcz István elmondta: előre bejelentett munkáról van szó, s minden évben karbantartják a rendszert. A munka közel egy hétig tart. Ezalatt a víz elszíneződhet, de ha a lakásokban jól kiengedik a csapokat, a jelenség hamarosan megszűnik.
 A munka során a szélső utcákban kinyitják az elzárókat, leengedik a rendszerből a vizet, ezáltal a főnyomócsövekben megnő a folyadék sebessége, így egy öntisztulási folyamat megy végbe.

„A karbantartás feltétlenül szükséges ahhoz, hogy egész évben jó minőséget tudjunk szolgáltatni" – mondta Sipőcz István. Hozzátette: ha a lakók nem tudják a tiszta vizet biztosítani, a vízmű segítségként akár azt is szállít a lakásokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állandó vízminőség-vizsgálat

A szennyvíztisztító telepnél a beérkező szennyvizet kifogástalan… Tovább olvasom