Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Karácsonyi csomag az önkormányzati ˝Jézuskától˝

A harangláb felújítását tervezi a zsebeházai önkormányzat. Ráférne a rekonstrukció a falu egykori kovácsműhelyére is, de eddig nem találtak megfelelő pályázatot.

A zsebeházai nyugdíjasok 4500 forintos csomagot kapnak karácsonykor az önkormányzattól. Ezenkívül lesz közös, községi rendezvény, ünnepség is. A hétköznapok azonban nem ünnepléssel telnek ebben a faluban sem.
 
Nagy Gáborné polgármester arról számolt be portálunknak, hogy továbbra is készülnek a helyi harangláb felújítására. Többször próbálkoztak már forrást szerezni, eddig sikertelenül.

– Korábban egy viharos erejű szél megrongálta az épületet, ráférne egy rekonstrukció – jegyezte meg a polgármester.

– Hárommillió forintos költségvetést készítettünk a munkára, amit önerőből természetesen nem tudunk biztosítani. Most a kistérségi társuláson keresztül szeretnénk pénzt nyerni terveinkhez.

A községvezetők mindig nagy hangsúlyt fektettek a közterületek, középületek állapotára. Felújították már a polgármesteri hivatalt, a kultúrházat, a falubusz garázsát, szépek parkjaik, sétányaik, játszóterük.

Van azonban olyan feladat, amivel nem tudnak megbirkózni. Ez pedig az egykori kovácsműhely felújítása. A romos, már életveszélyes épületben még ott a fújtató és néhány szerszám is. Rekonstrukciójára már régen gondoltak a helyiek, a hagyományőrzés is vezérli őket, de ebben az esetben is a pénz hiányzik.

– Nem találunk olyan pályázatot, amibe beleférne az ingatlan rendbetétele. Pedig az utolsó órában vagyunk, mert előbb-utóbb összedől, ha nem kezdünk vele valamit – fogalmazott a polgármester. Az idősek ajándékával kapcsolatban hozzátette: megkérdezték az érintetteket, minek örülnének jobban, ajándékutalványnak-e vagy csomagnak. A többség a csomag mellett döntött, így a zsebeházai nyugdíjasoknak azt szállítja az önkormányzati ˝Jézuska˝.


Az idősek ajándékával kapcsolatban Nagy Gáborné elmondta: ˝Megkérdeztük, minek örülnének jobban, ajándékutalványnak-e vagy csomagnak. A többség a csomag mellett döntött˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyesületben leghatékonyabb a hagyományápolás

Amatőr művészeti csoportok, dalkörök, néptáncegyüttesek ápolják a Rábaköz hagyományait. Szinte… Tovább olvasom