Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

˝Kapuváros 40˝: Esterházy, Nemjuci és Guinness-rekord

Kapuvár - Hat országból közel száz vendéget várnak a várossá avatás negyvenedik évfordulójának rendezvényeire. A programok nyolcvanszázalékos készültségűek. A vendégjárást és a rendezvényeket zömmel pályázati pénzből fedezik.

Európa hat országából közel száz vendéget várnak Kapuvárra, a hónap végén kezdődő ˝Kapuváros 40˝ rendezvénysorozat ünnepségeire. Az egyhetes fesztivállal a várossá avatás negyvenedik évfordulója előtt tiszteleg a város. A programsorozat szervezésével Sipőcz Lászlót bízta meg a városháza.

– Az ünnepség koncepciója az elmúlt év végére készült el – mondta Sipőcz László, aki a rendezvény szervezéséről a legutóbbi testületi ülésen tájékoztatta a városi önkormányzatot. Elmondása szerint az egyhetes jubileumi programok költségvetése idén tavaszra kristályosodott ki, melyhez a város 2,5 millió forinttal járul hozzá. A programsorozat szervezésének infrastrukturális hátterét a térség Leader-szervezete, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület adja.

– Májustól indult meg az intenzív munka, a nyári szünet után elmondhatom, nyolcvanszázalékos készültségben van a programok szervezése – tette hozzá Sipőcz László. Hangsúlyozta, a lebonyolításban és a finanszírozásban is számítanak a helyi lakosokra, vállalkozókra.

– Készültünk kirakatversennyel is és megszólítottuk a város nagyobb cégeit, vállalkozásait, ám idáig eredménytelenül – mondta a szervező, aki úgy véli, a város egységes arculatának kidolgozásához – mely nem titkoltan az egyik hosszabb távú cél – nem elégséges csupán a városháza erőfeszítése.

– Több olyan fórumot is tervezünk, ahol a helyiek is elmondhatják véleményüket nemcsak a rendezvényről, hanem a város fejlődésének lehetséges útjairól is – mondta Sipőcz László.

Az egyhetes jubileumra küldöttség érkezik a németországi Bad Liebenzellből, a franciaországi Villanies La Juhelből, a lengyel Debicából, a romániai Biharból, Bulgáriából és több felvidéki településről is. Németh Csóka Gábor alpolgármester elmondta, a rendezvény fővédnöke Esterházy Antal herceg lesz. – A vendégek elhelyezését és egyéb költségeit pályázaton nyert pénzből fedezi a helyi önkormányzat – tette hozzá az alpolgármester.


A programsorozat e hónap 26-án, többek között kistérségi könnyűzenei fesztivállal kezdődik, majd boldogasszonyi (Frauenkirchen) zarándoklattal folytatódik. Az ünnepi hét számos programot tartogat az érdeklődőknek, az ügyességi vetélkedőkön és az Esterházy-lovasbandérium megalakulásán túl fellép a Nemjuci együttes és a Budapest Bár is, de lesz ünnepi közgyűlés, számos kiállítás és konferencia, valamint fáklyás felvonulás is. Kitelepül a vidékfejlesztési egyesület, valamint gasztronómiai bemutatóval és vélhetően egy Guinness-rekord-kísérlettel is készül a város.

 

Olvasóink írták

 • 4. rittersport 2009. szeptember 06. 20:52
  „Végre egy kis szinvonal!!!Budapest bár,Nemjuci.......”
 • 3. pacalpöri 2009. szeptember 06. 08:06
  „Nem tudom miről beszélsz......DE ÉN IGEN:-(((((
  A témát feszegesd.................”
 • 2. rick 2009. szeptember 05. 21:53
  „ugyanmár totyi... ne huhogj”
 • 1. pacalpöri 2009. szeptember 05. 09:44
  „Jajj ez a vendégkántor:-(((
  Nincs elég programszervező.....a kisvárosba?
  Munka? Ő beszél munkáról? huuuuuuuuuuuu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német hála: többmilliós adomány a csornai kórháznak

Többmillió forint értékű, elsősorban kórházi textilneműt tartalmazó adományt kapott a csornai Margit… Tovább olvasom