Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kapuváron újratöltik a Kis-Rába-partot a szemetelők

Műszaki cikkeket, ruházatot és háztartási szemetet dobtak ki a város szélén.
A kapuvári városháza és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság több mint tízmillió forintjából eltakarított szeméthegy helye újratelik a Kis-Rába északi szakaszánál.

Újra szemetet raknak le a Kis-Rába partján, Kapuvár északi szélén. Innen nemrégiben a városháza és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségén többkamionnyi szemetet szállítottak el, a környezetszennyezésnek azonban nem lehet útját állni. Szerdán újabb „szállítmányt" fedeztünk fel ott, benne műszaki cikkeket, ruházatot és háztartási szemetet. Az egyik bőröndben névre szóló iratokat is találtunk.

A papírokon szereplő személy ellen eljárás indul.

Több mint tízmillió forintból takarították ki a Kis-Rába-partot, úgy tűnik, feleslegesen.
Több mint tízmillió forintból takarították ki a Kis-Rába-partot, úgy tűnik, feleslegesen.


Miközben a Kis-Rába partján a közelgő nyár megannyi jelével – nyíló virágmező – találkozhat a természetjáró, a kis folyó medre még őrzi a hetekkel ezelőtti szemétszállítás nyomait. Több tucat autógumi, vasajtó és egyéb, az élővizet szennyező holmi fekszik a meder alján. A parton több tíz méter hosszan sokkamionnyi hulladék hevert, melynek elszállítása csak a kapuvári városházának 6 millió forintjába került.

– A vízügy ugyanennyit fizetett a szállításért. Ezért a pénzért egy kapuvári utcát már felújíthattunk volna – fakadt ki Hámori György kapuvári polgármester. A pénzt a helyi költségvetés általános tartalékának terhére fizették ki. – Ez a több napig tartó elszállítás az utóbbi évek legnagyobb ilyen akciója volt. A korábbi szeméthegyet a Szabadság utca végéből még pályázati forrásokból vitettük el – mondta a városvezető.Hangsúlyozta, nagy erőfeszítéseket tesznek a szemetelők ellen. A belvárosban például a régi tekepálya környékén bukkannak fel időről időre hulladékhegyek.

– Most olyan iratokat találtunk a frissen lerakott szemétben, mely alapján azonosítható a szemét lerakója. Ellene eljárást indítunk – jelentette ki a kapuvári polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörben már van szökőkút

Szökőkúttal gazdagodott Dör. A napokban adták át a község legújabb büszkeségét, a Petőfi és a… Tovább olvasom