Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Kapuváron nincs gond a munkaerőpiacon

A munkaerő-piaci gondok sokasodása Kapuvár környékén szerencsére nem érzékelhető a helyi munkaügyi kirendeltség tájékoztatása szerint.
– A régióban működő cégek foglalkoztatását a stabilitás, a munkaerő megtartása, vagy éppen új munkavállalók foglalkoztatására vállalt kötelezettség jellemezte az elmúlt évben – mondta el Illés János, a megyei munkaügyi központ kapuvári kirendeltségének vezetője. – A nagyobb létszámot foglalkoztató vállalkozások a gazdasági és piaci kiszolgáltatottság ellenére eddig nem éltek az elbocsátások radikális eszközével. Az előrejelzések alapján ez a tendencia uralja az idei évet is. A kis- és középvállalkozások szépszámú munkaerőt tudnak foglalkoztatni. A beérkező igények 60–70 százaléka ebből a körből származik.
Illés János közölte, nagy hangsúlyt fektetnek a vállalkozókkal való tartalmas együttműködésre, mely az elmúlt évben is sikeres volt. Jelentős eredmény, hogy a kirendeltség segítségével 919 ember jutott munkához.
A kirendeltségvezető az idei feladatok közül kiemelte a területi munkaerőpiac eddig is hatékonyan működő, de még fejleszthető lehetőségeit. Az ipari park új beruházásainak munkaerővel való feltöltésekor a dolgozók anyagi megbecsülésének érvényre juttatása a fő tárgyalási alap. Cél még a veszélyeztetett, 45 év felettiek munkalehetőségeinek bővítése, a pályakezdők, a megváltozott munkaképességűek és a kisebbségiek elhelyezése a munkaerőpiacon.
„ Célunk a kirendeltségi szolgáltatások személyre szabott, a munkáltatók, az ügyfelek igényeihez gyakorlatiasabban igazodó elemeinek bővítése. E változások az év végére remélhetőleg igazolják azt az elképzelésünket, hogy az eddig is jó munkanélküliségi ráta mellett a foglalkoztatottság szintje jelentősen emelkedik kirendeltségünk területén."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei bizottság Soboron tájékozódik

A Rába mentiek nem helyeslik a folyó vizének esetleges balatoni „elkormányzási” terveit.… Tovább olvasom