Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Kapuváron dolgozik a babóti polgárőrség

A babóti polgárőrség kapuvári tagjai segítséget nyújtanak hétvégente a város rendőrségének.
A már évek óta sikeresen működő babóti polgárőrség nyolc kapuvári tagja felajánlotta segítségét a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársainak. A civilek általában a hétvégi napokon – egyelőre együtt – járőröznek a kapuvári rendőrökkel, de a későbbiekben önálló feladatokat látnak el.

Bencsics Zsolt alezredes, a kapuvári kapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője kijelentette: a civil járőröket oktatással, szaktanácsokkal segítik. – Nagy lehetőséget látok a kezdeményezésben, a polgárőrök leginkább a garázdaságok, rongálások megfékezésében működhetnek közre – tette hozzá az alezredes. A babóti polgárőrök igény esetén a rendszámfelismerő Mátrix rendszerrel is segíthetik a kapuvári rendőrök munkáját.

A kapuvári önkormányzat egy iroda térítésmentes átadásával segít a civileknek. Hámori György polgármester kijelentette: a polgárőrök munkáját anyagilag nem tudják honorálni, az iroda biztosításával segítik ezt a városnak is fontos munkát.

Nyikos Gábor, a babótiak elnöke hozzátette: a kapuvári szolgálat semmiképpen nem megy a babóti járőrözés rovására, kezdeményezésüket egy későbbi, szorosabb együttműködés első lépésének szánják és a továbbiakban várják a kapuváriak jelentkezését a hét végi szolgálatokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron tegnap temették el Pátzay Pálnét

A neves művész özvegye haláláig tartotta a kapcsolatot férje szülővárosával és gondozta a szobrász… Tovább olvasom