Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kapuvárnak nem kell szemét

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. hulladékgazdálkodási projektjének tervezői hulladékátrakó építését tervezték Kapuváron. A helyi képviselő-testület azonban nemet mondott tíz település szemetére.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. hulladékgazdálkodási projektjének tervezői azt kérték a kapuvári önkormányzattól: a város engedélyezze, hogy a Babóti soron hulladékátrakót építsenek. Az elképzelés szerint tíz település szemete fordult volna meg a rábaközi városban. Erre azonban nemet mondtak a helyi vezetők. Kóczán Zoltán, a városfejlesztési bizottság elnöke azt mondja: az önkormányzat nem engedheti meg, hogy hulladékátrakót alakítsanak ki a városban.

– Azért sem támogattuk az átrakó megépítését, mivel a konzorcium megkerülte a kapuvári önkormányzatot. Eddig ugyanis nem volt szó erről a fontos kérdésről, csupán kisebb horderejű ügyekben kérték ki véleményünket, három-négy esetben is. Ilyen volt például hulladékudvarok és szigetek kiépítése, csak a legvégén jöttek elő a mostani átrakóval – adott magyarázatot döntésükre Kóczán Zoltán. – Ha igent mondunk és az átrakó megépül, tíz település, még Fertőd hulladéka is keresztülmenne a városunkon.

Az elképzelés szerint a Babóti soron építették volna meg az átrakót, amit nem fogadtunk el. Azt javasoltuk a konzorciumnak, hogy Kapuvár és Sopron között, a vasút nyomvonala mellett keressenek olyan helyszínt, ahol megoldható ennek a hatalmas mennyiségnek a kezelése, átrakása. Vásároljon a konzorcium területet, mert a városba telepíteni ezt a fajta tevékenységet nem szabad.

Kóczán Zoltán szerint a hulladékátrakó Kapuvár számára semmilyen előnnyel nem járt volna, ezért a helyieket sem akarták terhelni tíz település szemetével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rongáló és utazó bűnözők ellen

Október elsején, huszonhárom taggal jött létre a Kisfaludi Polgárőr Egyesület. Munkájukhoz a megyei… Tovább olvasom