Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Kapuváriak világbajnoki érmet nyertek Hollywoodban

Kapuvár - A Diamant KSE kapuvári táncosai világbajnoki helyezésekkel érkeztek haza Los Angelesből. A két kislány már másodízben látogatott a kaliforniai metropolisba.
– A jó Európa-bajnoki szereplés tette lehetővé, hogy két hétre kijutottunk a kaliforniai világbajnokságra – mondta Boross Tünde, a kapuvári Diamant KSE tánciskola vezetője. Németh Csóka Leona és Kovács-Galavics Dominika – akárcsak tavaly – idén is világbajnoki éremmel térhetett haza mind szóló, mind duó kategóriában. – Másodszor vagyunk kint, Los Angelesben már többen ismerősként üdvözöltek bennünket a táncosok és a zsűri tagjai közül is – mesélte a két kislány. Boross Tünde hozzátette:

Los Angelesben szakmailag a legerősebb mezőny vett részt a táncversenyeken, ez növeli a két kapuvári versenyző érmeinek értékét.

– Azért is hasznos volt az amerikai út, mert ott tudjuk meg, hogy merre tart a világ táncművészete, milyen trendeket kövessünk itthon – jegyezte meg a Diamant-iskola vezetője.
Boross Tünde hangsúlyozta azonban, a lányok nem „ülhetnek rá" az eredményekre, hiszen az idei gyermek kategória után jövőre a juniorban mérik meg tudásukat, ami már több munkával jár.

– Nem csak a két kislány dolgozik teljes erőbedobással, a Genius-Diamant tánciskola többi táncosa is rendszeresen próbál, hiszen az immár hagyományos őszi, Duna TV-beli szereplésünkön kívül egy karácsonyi
gálaműsorra is készülünk – vázolta a következő hónapok terveit Boross Tünde. Decemberben várhatóan a Diótörőt viszik színre.


Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hagymatermés negyede az átlagnak

Acsalag - A felvásárlási ár jó, a mennyiség nem annyira: röviden ez jellemzi idén a hagymapiacot. A nyári időjárás nem kedvezett a vetéseknek, 600 mázsa helyett mindössze 150-et takarítottak be Acsalagon is. Tovább olvasom