Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kapuváriak nyerték a fizikavetélkedőt

Tizennyolc éves hagyomány a csornai Hunyadi János Gimnáziumban, hogy fizikatörténeti vetélkedőt rendeznek a körzet általános iskolásainak.

A verseny néhány éve dr. Horváth Pál nevét viseli, aki a gimnázium tanulója volt, és fizikus-kutatóként a környezetkímélő áramforrások fejlesztésén dolgozott. Idén hat csapat nevezett. Kapuvár három és Csorna két iskolája, illetve a beledi gyerekek versenyeztek. Mérésekkel, kísérletek elemzésével, feladatok megoldásával, rejtvény megfejtésével bizonyították felkészültségüket.

Első helyezett lett a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola csapata (Szalai Dávid, Kapui Dominik, Molnár Márk, felkészítő tanáruk Schiffer Gyula). Második helyezést ért el a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola csapata (Németh Bianka, Nagy Kristóf, Stift Máté Kálmán, felkészítő tanáruk Gönczné Nemes Rita), harmadik helyen végzett a csornai Széchenyi-iskola (Chapó Bence, Csigó Kata, Knoll Ágoston, felkészítő tanáruk Harmath Lajos).

A verseny zsűrijének elnöke Kozma Józsefné, tagjai Bokrossy Béla és Vecsey László, a gimnázium tanárai voltak. A vetélkedőt Szilágyiné Polgár Éva szervezte. A jutalomkönyveket a versenyzők díjazására a tankerület biztosította. A gyerekek a nap végén koszorút helyeztek el Horváth Pál emléktáblájánál az intézmény aulájában, a fizikus-kutató érdemeit Kovács Istvánné igazgató méltatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok a Rábaközben

A munkaügyi központ kapuvári és csornai kirendeltségének ajánlatai. Tovább olvasom