Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kapuvári tűzoltók: parancsnokváltás

A kapuvári tűzoltóknál megtörtént a hivatalos parancsnokváltás. Molnár Sándor az úk parancsnok.
Vinkovics János és Molnár Sándor
Ünnepi állománygyűlés keretében köszönt el az állománytól és a kollégáktól Vinkovics János alezredes, kapuvári tűzoltóparancsnok. Meghatottan köszönte meg a segítséget és az együttműködést a megjelent tűzoltóknak. Ahogy beszédében kijelentette, az ország legrégebbi tűzoltója címet immár másra testálja.

Ahogy azt Pesztenlehrer Lajos ezredes, a megyei katasztrófavédelem vezetője is megjegyezte, a leköszönő kapuvári vezető csaknem harmincnyolc évet töltött a szervezetben.

A parancsnoki teendőket 1990 óta látta el, többször részesült szakmai és állami elismerésekben. Az őt váltó Molnár Sándor századost az állománygyűlésen léptették elő tűzoltó őrnaggyá. A friss parancsnok 1995 óta dolgozik Kapuváron és három évre rá már helyettesi beosztásba került. A szakmai elismeréseken túl Molnár őrnagy szervezte meg a helyi tűzoltóság számítógépes hálózatát. Ahogy az a gyűlés utáni fogadáson is elhangzott, a mai kor már feltételezi a jól képzett, rugalmas vezetőket a tűzoltóságoknál is. Ezzel kapcsolatban Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő is megjegyezte, Vinkovics János az utolsó, tűzoltóként kinevezett parancsnok volt, hiszen a szervezet mára betagozódott a katasztrófavédelem kereteibe.

Az újonnan kinevezett parancsnok bemutatkozó beszédében hangsúlyozta: jó technikával és kiválóan képzett állománnyal veszi át az irányítást és folytatja az elődje által megkezdett munkát a kor követelményeinek megfelelően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termelői áruház társulásban

Megalakult hét rábaközi település – Farád, Rábatamási, Jobaháza, Bogyoszló, Potyond, Sopronnémeti, Magyarkereszt- úr – Leader Fejlesztési Társulása. A program átfogó célja a vidéki élet- és munkalehetőségek javítása, a jólét növelése, életképes vidéki közösségek kialakítása, az együttműködési képesség és szervezettség javítása. Tovább olvasom