Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kapuvári testületi ülés - Modernizálnák a városi fizető parkoló rendszert

A csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztéséről is tárgyaltak a kapuvári testületi ülésen csütörtökön.


16 óra 14 perc -
A testületi ülés nyilvános részének végén Németh Csóka Gábor alpolgármester több kulturális rendezvényre hívta fel a figyelmet. November 3-án a városháza nagytermében könyvbemutatót tartanak Balsay Endre és Varga András könyvéből. November 4-én Gartán a templomban ünnepi mise, majd '56-os megemlékezés a Provertha üzemében.

16 óra 08 perc - A testület engedélyezte a tűzoltóságnak, hogy saját forrásokból egy ügyintéző gépjárművet (Suzuki) vehessenek.

16 óra 03 perc - Mészárosné Pölöskei Rita képviselő számos javaslata közt szerepel, hogy a városközponti civil pályázatokon ne indulhasson többek közt köztartozást felhalmozott civil szervezet.

15 óra 59 perc - A testület tárgyalta a városközponti rehabilitációs program civil pályázati részét. Ennek keretében a Hámori György polgármestert helyettesítő Németh Csóka Gábor alpolgármester elmondta, a jövő évi 850 éves évforduló programjaira pályázhatnak civil szervezetek. A különböző rendezvényekre pályázható legkisebb öszeg százezer, a legnagyobb összeg egymillió forint. A pályázatok száz százalékos támogatottságúak.

15 óra 51 perc - Napirendre került a városi fizető parkoló rendszer modernizálása, melynek keretében mobiltelefonos fizetésre is lesz lehetőség. A napirendet a Jobbik ellenszavazatával végül elfogadta a plénum.

15 óra 39 perc - Csákány Annamária képviselő (Jobbik) felvetette, a külterületi árkok rendbe tételét lehetne végeztetni a közmunkásokkal, az esetlegesen kitermelt kis fák, bokrok faanyagának elvitelével. Puhl Imre szerint fel kellene mérni a vízelvezető rendszerek felmérését javasolta: "a régiek mindig tudták, hogy merre folyik a víz".

15 óra 34 perc - Kóczán Zoltán a vizitársulat napirendjéhez szólva hozzátette, az utcák felújítása mellett gondot kell fordítani az árkokra is.

15 óra 27 perc -  Fel kell készülni, hogy az önkormányzati tulajdonú csatornákat az önkormányzatoknak kell fenntartani, ami esetleg egy újabb adó bevezetésével is járhat - tette hozzá Németh Gy. Géza

15 óra 25 perc - Második napirendként Németh Gy. Géza, a Kapuvári Vizitársulat elnöke beszél a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztéséről. - Ha marad a csapadékhiányos idő, akkor belvizekről egyelőre nem kell beszélni, de napjaink időjárására tekintettel akár hirtelen jöhet nagy mennyiségű csapadék - mondta az elnök.

15 óra 20 perc - Csongrádi Zoltán hozzászólásában kijelentette: a rothasztó tornyok újbóli beindításával vélhetően kisebb lesz a környéken a bűzhatás.

15 óra 17 perc - Kóczán Zoltán, bizottsági elnök a városi útfelújításokhoz kapcsolódó csőcserék szervezésére hívta fel a figyelmet, mint mondta, jó a kapcsolat a Pannon-Víz és a város között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári emlékülés: 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlás 55. évfordulóján

Kapuvár Város Önkormányzata tisztelettel meghívja az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni… Tovább olvasom