Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Kapuvári testületi: két képviselő nem kért a város és a roma kisebbség együttműködéséből

Napelemekre pályázik a hivatal. Az áramellátás segítésére - derólt ki a hétfőn testületi ülésen.

Az online tudósítás véget ért, köszönjük olvasóink figyelmét!

15.46 - A Jobbiknak írásban kapja meg a válaszokat.

15.43 - Csákány Annamária (Jobbik), interpellál: téma a hóeltakarítás, és a munkairányítási feladatok. Úgy véli, gond van a hóeltakarítással.15.38 - Babót és Osli is csatlakozik a Nyitott Kapu-Vár Térségi szociális szolgáltató étkeztetési rendszeréhez. Simán átment a napirend.

Napelemekre pályázik a hivatal. Az áramellátás segítésére. Hámori György: "Nyertünk 22 millió forintot, a 27 milliós bekerülési költséghez.

15.34 - Kapuvári Hőszolgáltató: folyószámla hitele csak akkor lehet, ha az önkormányzat hátteret ad a szerződéshez.  Hámori György: "Ezzel a folyószámla hitellel hidalják át a rosszul vagy nem fizető felhasználókból eredő problémákat."

Császár Vajk: "Egyhangúlag elfogadta a bizottság." A testület is.

15.32 - A gázbeszerzői napirendet a Jobbik tartózkodása mellett fogadták el.

15.29 - A gázbeszerző cég tulajdonosi háttere nem tetszik a helyi Jobbiknak. Úgy vélik, ez a feketegazdaság határán mozgó cég. Erkölcsi gondjaik is vannak. A Jobbik nem javasolja e napirend támogatását a jelenlegi formában.

Budai Imre: "Nem a szolgáltató céggel történő kapcsolat felbontásáról szól a napirend, sok más önkormányzattal együtt Kapuvár évek óta együtt dolgozik, egy átláthatósági nyilatkozat van a szerződésben."

15.26 - Közbeszerzés a földgázenergia vásárlására: Budai Imre alpolgármester terjeszt elő. Jobb árra törekedik a város. Az év második felében kerül sor ugyanígy a villamos energia beszerzésére.

Hámori György: "Négy éve kezdtük ezt a közbeszerzést, tízmilliós a megtakarítás akkoriban, évről évre megtakarít a város."

15.23 - Legyen a városnak fejlesztési stratégiája... ez a pályázatok alapja. 2007-ben tíz fejlesztési területre osztották a várost. Most az új pályázati szakaszra is kell ez a terv, a BM koordinálja az elkészítést, így a városnak ez nem kerül pénzébe.

"Nem a fióknak készül" - jelentette ki a polgármester.

15.20
- Mint kiderült, a visegrádiak néptáncosokat küldenek Kapuvárra, lengyel, cseh és felvidéki csoportok jönnek. A költség 4.6 millió, ebből 1.5 az önrész, a többi támogatás.

15.19
- Felügyelő bizottsági tagok mandátumhosszabbításáról döntöttek: Németh Gy. Géza és Bognár Lajos az érintett. Hosszabbítják. Egyhangúlag.

A plénum veszett gyorsan dolgozik.

Most a visegrádi országok kulturális csoportjai jönnek. Majd év közben.15.16 - A kapuvári és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat együttműködik. A testület ezt is elfogadta. Két NEM szavazattal.

15.15
- Bizottsági munkaterv: "Iránymutató" - mondta a polgármester.

Császár Vajk, bizottsági elnök: "Egyhangúlag elfogadta a bizottság."

Horváth László is egyet ért.

A szociális temetésről: nem lépett még életbe, talán egy év halasztással, ezért a plénum eddigi rendelkezéseit hatályon kívül helyezték.

15.13 - Borsodi Tamás: "Nagy erőfeszítés volt a tavalyi választási év lebonyolítása."

15.12 - Testület teljes létszámban megkezdte munkáját.

A címzetes főjegyző éppen megdicsérte a polgármesteri hivatal munkáját, törvényességi észrevételt nem kaptak a munkájukkal kapcsolatban.

A polgármester hozzátette: "Komoly szakmai háttérmunka folyik, de 2013 a "megijedés éve volt" (járások kialakulása, hivatali munka átszervezése. 2014 már a "majdnem megnyugvás éve volt", ám idén újabb munkaszervezés vár a hivatali állományra. Sok a kismama..... hála Istennek. Lassan jönnek vissza dolgozni."

15.07 - A civilek elszámolása beérkezett, hasonló támogatásra számíthatnak az idei évben is.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikoly álarcot viselt a szanyi rabló - félmilliós nyomravezetői díj

Az ismeretlen tettes megkötözte a családi házban tartózkodó csuklóját, lábát, majd értékeket… Tovább olvasom