Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kapuvári rendőrgondok

A Kapuvári Rendőrkapitányságon az átlagnál rosszabb körülmények között dolgoznak a rendőrök.
A rendőrök elhelyezési és munkakörülményei miatt ebből a szempontból az ország legrosszabbjai közé sorolta a Kapuvári Rendőrkapitányságot az ombudsman. Az épület elavult, a munkatársak szűk helyen dolgoznak, s az ügyfeleket sem a kornak megfelelő körülmények között fogadják.
A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde alezredes elismerte, hogy valóban hagynak kívánnivalót a körülmények Kapuváron.
– Az ombudsman megállapította, hogy a kapuvári kapitányságon több területen elmaradnak az ideálistól az elhelyezési és munkafeltételek. Az országban az egyik legkorszerűtlenebb épület, amiben rendőrségi munka folyik – reagált megkeresésünkre Kocsis Tünde.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde alezredes elmondta, hogy a kapuvári épület 1920 körül lakásoknak épült, nem rendőrségi használatra. Arra nem igazán alkalmas. Felújítása rendkívül költséges lenne, ezért új kapitányság építését tervezi a Belügyminisztérium.

– Az új létesítmény helyéül szolgáló városi telket az önkormányzat felajánlotta – folytatta az alezredes –, a kivitelezési tervek elkészültek. A jövőben uniós követelményeknek megfelelő körülmények között dolgozhatnak a kollégák, s intézhetik ügyes-bajos dolgaikat az ügyfelek. Az új létesítmény elkészültéig is igyekszünk mindent megtenni, hogy megfelelő körülmények között láthassák el feladataikat a kapitányság dolgozói.

A város polgármestere, dr. Biró Péter elmondta lapunknak: már az előző önkormányzat döntött arról, hogy térítés nélkül átadja a telket a BM-beruházáshoz.

– Ezt a döntést a mostani testület is megerősítette. Az új létesítmény a buszpályaudvar és a sportpálya között, az úgynevezett Galin-gödör feltöltött területén épül meg. Mi is örülünk annak, ha a város és környékének biztonságáért dolgozó rendőrök korszerű munkakörülmények között dolgoznak – hangsúlyozta dr. Biró Péter.
Az új épület első tervei 2001-ben készültek el, akkor még a határőrség is abban kapott volna helyet.

Az uniós csatlakozás után ismert változások miatt azonban már csak a rendőrség költözik az épületbe. Ezért a nagyobb épület tervét át kellett kisebbre terveztetni. Tehát a döntés, a terv elfogadása a Belügyminisztérium kezében van, várhatóan (s remélhetően) rövidesen megkezdődhetnek a munkálatok Kapuváron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatértek a betűhöz

Csornán egy-másfél millió forintnyi pályázati támogatással gyara- podott a Martincsevics könyvtár. Tovább olvasom