Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kapuvári rémálom: halott bátyjukkal éltek egy hónapig

Kapuvár - A háziorvos szerint akár egy hónapja is fekhetett holtan egy 78 éves férfi kapuvár-gartai házukban, miközben két nyugdíjas húga a szinte mumifikálódott holttest mellett élte mindennapjait.


A család elzárkózott a külvilág elől, információink szerint az egyik nővér gyermeke hetvenes évekbeli halálát nem tudták azóta sem feldolgozni.
A hétvégén Kapuvár gartai városrészébe riasztották a helyi rendőrséget. A Szent Katalin utca egyik családi házában a  rendőrök és a háziorvos egy 78 éves férfi holttestét találták meg.

A  háziorvos, dr. Hoffer Imre  elmondta: a férfit rongyokba csavarva találták. Az előzetes orvosi szakvélemény szerint több hete, de akár több mint egy hónapja is fekhetett holtan a szobában az ágy mellett. Eközben a  két nyugdíjas testvére a már szinte teljesen mumifikálódott holttest mellett élt...

A Kisalföld érdeklődésére Varga Krisztián őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, az ügyben – szakértők bevonásával – közigazgatási eljárás keretében vizsgálódnak.

Megdöbbentő körülmények fogadják a belépőt Gartán a Szent Katalin utca egyik családi házánál. Évek óta leeresztett redőnyök, gondozatlan környezet és szinte alig kinyíló fakapu fogadta az elmúlt hét végén is a rendőröket és a háziorvost. Az udvari állapotokról a szomszédok is csak elképedve tudtak mesélni. Elmondásuk szerint a házban nincsen ivóvíz, az ott lakók az utcabéli kútról hordták a vizet a családi házba, ahol a hetvennyolc éves férfi – a szomszédok szerint – már közel hat éve feküdt betegen. Két idős húga a bezárt házban élték mindennapjaikat évek óta, – a környékbeliek elmondása szerint – egyikük néha-néha elsétált a boltba, ám a külvilágtól egyébként szinte teljesen elzárkóztak.

Fotó: Turbók Attila
Fotó: Turbók Attila


A hétvégi eset kapcsán az utcában megindultak a találgatások az idős nyugdíjasokról. Ám abban szinte mindenki egyetértett, hogy a bezárkózás, a világtól való elfordulás egyértelműen a hetvenes évek végétől eredeztethető. Ekkor az idős hölgyek egyikének lánya Pécsről hazafelé tartva halálos közúti balesetet szenvedett. Információink szerint a frissen végzett orvos éppen diplomaosztójáról tartott Kapuvárra, mikor a végzetes baleset érte. Anyja és annak testvére vélhetően azóta sem tudta ezt a traumát feldolgozni.

A családi háznál jártunkkor a családsegítő intézet munkatársai már megkezdték a környezet felmérését.  Beszéltek is a két idős hölggyel, akik a segítőket ki is kísérték házuk elé. Ott sikerült megszólítanunk a két nyugdíjast, akik az elhunytról több információval is szolgáltak, ám a hét végi eseményekről, annak előzményeiről nem tudtak érdemben szólni. ( A tragédia hátteréről egyébként többet is olvashatnak a keddi Kisalföldben.)

Korábban:

A rendőrökkel helyszínre érkező háziorvos megállapítása szerint egy hónapja halott bátyjuk teste mellett élt egy testvérpár Kapuvár gartai városrészében. Kapuvár gartai városrészében lévő családi házhoz a hétvégén hívták a rendőröket. A háziorvossal érkező járőröket egy testvérpár fogadta. A nők a rendőröket bátyjukhoz vezették. A férfiról a helyszínen tartózkodó orvos megállapította: hogy legalább egy hónapja elhunyt. A halott férfi két huga azóta is a férfival, illetve annak testével élt egy fedél alatt. 

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. BachelorA 2009. május 01. 15:03
  „Hurrá!
  Géza bácsi meghalt, vesszenek a zsidók!( Meg az összeesküvéselméletek!)
  A zsidók ezek szerint egy nagyon alkalmazkodó nép (apropos: nép, vagy vallás?), mindig és mindenütt. Jól csinálják. (Vagy mégsem!)
  A magyart meg még az ág is húzza. tatár, törökgyerek megvágta, habsburg gyuri képviseli, orosz, zsidó zsámányolja. 15 Mió-ból ötöt elcsatoltak. Meg a 10 Mio fele is hazaáruló, vörös zsidó bérenc, a maradék meg libsi, élvhajhász, buzi,... Ja, meg a cigók! Rosszul csináljuk! Ezer éve. Érdemes lenne elgondolkodni rajta.
  Hát igy állunk honfiak! Hányan maradtunk? Hánynak is fáj a nemzet sorsa? Hányan is akarják a nemzetet megtartani? Hánynak a nemzetét? Ki is a nemzet? Nem lenne egyszerűbb összeirni a nemzetet? A maradékot megfosztani az állampolgárságtól? Mert én ugyan magunkfajta vagyok, de mindenki más magafajta. Sajnos a haverom is ezt mondja. Magyarok vagyunk mindketten, de én azt hiszem, magyarabb vagyok. Azt hiszem, nekem jobb. Igaz, hogy nekem jobban fáj. De mától ő nem magyar. (?)
  Vagy?”
 • 58. tőzike61 2009. április 30. 21:48
  „Mindenkinek ajánlom, akit érdekel a téma, az Illuminátusok c könyvet.Látható belőle, hogyan telepszenek rá a kormányokra, bankokra, oktatási rendszerekre, aprólékosan mindenre. Amíg csak a"gójoknak" már semmi kilátásuk, se lehetőségük nem lesz. Csak gürcölnek, mint a rabszolgák. Igaz-e ASHER? (Azt hiszem, az író Mónus Illés, nem vagyok biztos.)”
 • 57. viryg 2009. április 30. 19:56
  „Tisztelt Grouch!
  Nem bántásképp mondtam hogy jó önnek hanem azért, mert én is szeretek olvasni de napi 10-12 óra nehéz fizikai munka után leragad a szemem az első sor után. Olyat meg nem is feltételeztem hogy Ön Tszelnök vagy párttitkár volt, ezt nem tudom hogy sikerült kigondolni. Én nyugdíjas nem leszek egy részt azért mert mire odakerülök felemelik úgy a korhatárt hogy kb 45-50 év munkaviszony áll a hátam mögött. De ezt én nem érem meg mert beledöglök a gürcölésbe hogy a cionisták tovább növeszthessék a hájukat. Amúgy még annyit a zsidókról hogy ők még kétezer év múlva is a holokamuval zsarolják a világot. Ilyen alapon minket több mint 700 éve majdnem kiirtottak a tatárok utána jöttek törökök, habsburgok, trianon ruszkik stb. És a világon nincs olyan nép amelyiknek ne lenne meg a saját nemzeti tragédiája. De csak a zsidók azok akik ebből is hasznot húznak és az orra alá dörzsölik mindenhol mindekinek. Na ez az amiért felfordul a gyomrom tőlük. Ők meg tiltakoznak meg kikérik maguknak ha Solymosi Esztert emlegetik.”
 • 56. GROUCH 2009. április 30. 02:18
  „Kedves Révfalusi szúnyog! Falún élek, ahova még nem ért el a mellesztett tyukok keze! A gyerekek annak ellenére is jönnek hozzám állatokat simogatni, hogy otthon is van nekik, de ez más. Igyekszem őket elvenni a számítógép birodalmából, mesét mondok nekik, és nagyon élvezik. Én már közelebb vagyok a 100 évhez, mint az 50-hez,de jó lenne valami fontosat hagyni magam után. " Olvassatok gyerekek!" Megéri!”
 • 55. Révfalusi-szúnyog 2009. április 29. 23:19
  „Grouch! Hol él kend, hogy tyúkokat tud tartani? itt Révfaluban ezt rég megtiltották. Kik? Hát a városházán egész nap seggüket meresztő tyúkok. Akiknek halvány lila fingjuk sincsen arról, mi az élet. Mi okoz örömöt egy kicsi gyermeknek. A bürokraták, akiket rég fejvesztésre kellett volna ítélni. Miféle hülye világ az, ahol a gyerek egész nap internetezhet, de tyúkólat nem lát s kiéhezve a piacon símogathatja csak meg a pipket vagy kiskacsákat addig, amíg a Loydot felvásárló zsidók parkolót nem építenek a Dunakapu tér alá, és ezzel pusztulásra nem ítélik Európa egyik utolsó, szép és valóban termelői piacát. No erre ki szavazott Győrben?”
 • 54. GROUCH 2009. április 29. 22:33
  „Ezt ne tőlem kérdezze tisztelt "viryg", hanem azoktól, akik elkezdtek cigányozni és zsidózni a tragédia után.
  Nekem valóban nagyon jó, hogy ráérek olvasgatni miután 40 év munka után nyugdíjas lettem. Nem TSZ elnők voltam és nem párttitkár! A házamban nincs TV. mert nem érdekel a szemét. A tyukokkal térek nyugovóra a kezemben egy könyvvel és hajnalig olvasok. Majd ha Ön is nyugdíjas lesz, bizonyára megteheti.”
 • 53. viryg 2009. április 29. 19:43
  „Jó önnek kedves Grouch hogy ráér olvasgatni, mégis egy nagy költő nevét hibásan írja, függetlenül attól hogy hány éve érettségizett. Révfalusi szúnyognál a pont, 100%-ig igaz hogy a cionisták még ebből is üzletet csinálnak , az őseik tragédiájából, csak zsarolnak vele és zsarolnak, szegény zsidók és így gyarmatosítják az egész világot. Megszakad szegény pajeszosokért a szívem ők ugyanezt teszik a palesztinokkal, őket nem sajnálja senki?
  Amúgy mi köze van a holokamunak egy családi tragédiához?”
 • 52. GROUCH 2009. április 29. 15:58
  „Aki közel 70 évesen elolvas 3 -5 könyvet hetente ( terjedelemtől függően), talán megbocsájtható a tévedés. A könyvet elajándékoztam, így nem tudom a "nagy blamát" igazolni. Talán még a "thy" is megbocsájtható ha
  közlöm, hogy régen voltam érettségiző diák és van egy külföldön élő barátnőm, akit Radnóthy X.- nek hívnak.
  Ha csak ennyit vétettem a zsidók ellen, nem érzek 1 %- os szégyent.”
 • 51. Reális 2009. április 29. 10:02
  „Radnótit thy-val írni!És még ezek pampognak!1% szégyen!”
 • 50. Révfalusi-szúnyog 2009. április 29. 08:22
  „47-es grouch!
  Senki nem gyűlöl senkit. Én semmi olyat nem írtam, hogy ki mit látott vagy mit sajnál és mit nem. Csak tényeket írtam. A zsidóság szenvedéseiből épp saját maguk csinálnak ipart, és ez utálatos, a történelemhez pedig csak annyi köze van, hogy a megtörtént események hiányában a holoipar nem létezhetne. Egyetlen nép sincs a világon, amelyik képes lett volna a saját szenvedéseiből az egész világot folyamatosan zsaroló ipart kreálni.
  Én erre az iparra hívtam fel a figyelmet, valamint a KSH-tól származó számadatokra, melyek két népszámlálás adatai, tehát tények. Ezenkívül egy-két irodalmi-szellemi nagyság nevét bátorkodtam idézni. Hogy ebben ki miféle gyűlöletet lát, az legyen az ő dolga. Mindenesetre szánalmas.

  Érdekes, a hullafertőzéssel és mumifikálódással kapcsolatos hozzászólásomra senki sem reagált. Mintha a holo-téma érdekesebbnek bizonyulna...”
 • 49. N.G 2009. április 28. 21:47
  „Gagarin: Én csak azokhoz a véleményekhez írok akiket ismerek vagy ismertem, és nem lehetnek itt közöttünk sajnos! De az biztos hogy ez szomorú hír!”
 • 48. AranyKözépút 2009. április 28. 21:29
  „Grouch,
  Sienkievich-től nem találtam olyan című könyvet.....
  Merle-től olvastam azonos címűt, de remélem nem arra gondol, az nagy blama lenne.”
 • 47. GROUCH 2009. április 28. 21:10
  „Kedves Fórumozók! ASHER védelmére kelve kapcsolódom. Honnan vették önök ezt az iszonyú, szinte hányingert keltő fajgyűlöletet? Bizonyára nem is éltek akkor, amikor ártatlan embereket csordában terelve
  vittek a "vágóhidra". Én láttam! Önök mit láttak? Csak nem Radnóthy Miklóst az "Erőltetett menetben" aki Abdán halt meg csak azért, mert ZSIDÓ VOLT. Olvasásra ajánlom mindenkinek " Sienkievich: Mesterségem a halál " c. könyvét.Talán lágyít egy kicsit a fajgyűlöleten. Magyar vagyok, de néha szégyenkezem!”
 • 46. gagarin 2009. április 28. 21:09
  „N.G:hol voltál eddig,mikor a kapuvári témákról folyt a beszélgetés? De ami megtörtént az kész!!!”
 • 45. viryg 2009. április 28. 19:42
  „Holokamu”
 • 44. ASHER 2009. április 28. 17:59
  „revfalusi sz,magyarka,stb!!
  undorito koszos csocselek!!mi a francert keveritek ebbe a hirbe a "zsidosorsot"???mi kozotok nektek ahhoz??
  csak nem or volt auschwitzban az oregetek,hogy ennyire odaig vagytok??vagy eppen nyilas volt a nagypapi??
  kivanok nektek ugyanolyan sorstalansagot!!
  menjetek ki birkenauba,dachauba,mauthausenbe,jol nezzetek meg minden dokumentumot,es utana
  pofazzatok olyasmirol amirol nektek halovany fingotok sincsen!!!
  agyatlan nepseg!!!”
 • 43. 62arany 2009. április 28. 15:13
  „sajnátos ami gartán történt Gézabá nagyonjó ember volt én 69-ben a TEFUnál ismertem meg .sok öreg tefus soför [é 70 évek ]sok jót mondhatna Rola NYugodjon békében egy őreg sofőr”
 • 42. pampus 2009. április 28. 14:08
  „Ismét lett a Bajnainak sikerélménye! Tőle már nem kell neki megvonni a13. félnyugdíjat!”
 • 41. soproni 2009. április 28. 13:12
  „Javasolnám azoknak,akik a "sorstalanságról" kívánnak vitát nyitni,ne itt tegyék! Egyszerű....cseréljenek email címet!:)”
 • 40. Magyarka1 2009. április 28. 12:34
  „A ,,Sorstalanság" egy igen gyenge fércmű, a nemzetközi zsidóság által felfújt abszolút középszerű iromány.
  Másrészt irodalmilag értékelhetetlen.

  Maximálisan egyetértek.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapítványként támogatnák a diákokat

Rábaköz - Erejükhöz mérten támogatják helyi diákjaikat a rábaközi települések. Az országos Bursa… Tovább olvasom