Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kapuvári politikusok vagyonnyilatkozata

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát.
Állandó kérdéssort készítettünk a formális és semmitmondó vagyonnyilatkozatok helyett. Ezekre kértünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti – eléggé elrongyolódott – közbizalom erősítése. (II. rész)

A megye városainak sorában a kapuvári képviselők is nyilatkoztak lapunknak, a Kisalföld által összeállított kérdésekre. A plénum tagjai egyhangúan állították, politikusként nem találkoztak a korrupció semmilyen formájával. A kapuvári képviselő-testület tagjai – a bizottsági díjjal együtt – havi 110 ezer forint tiszteletdíjat kapnak.

A testület egyik – ellenzéki – újonca a csornai Kossuth-iskola tanára, Németh Károly (MSZP). A helyi képviselő főállásban 243 ezer forintot keres, előbbiekben jelzett képviselői tiszteletdíja mellé. Vállalkozása nincs, nyaralni nem nagyon jár. Gyermekei már családosak, feleségével egy kapuvári, 57 négyzetméteres lakást birtokolnak. Németh Károly háromnegyed részben egy családi házban és egy lakótelepi garázsban is tulajdonos. Daewoo Nubirával jár, 7 millió forint névértékű nyugdíjalapja és 552 ezer forintnyi befektetése van, 3 milliós lekötött betét, 100 ezer forint készpénz és 300 ezres devizatartozás mellett. A képviselő lapunknak kijelentette: politikusként nem találkozott korrupcióval.

Életkép a kapuvári testület üléséről.
Életkép a kapuvári testület üléséről.


A kormánypárti frakciót erősíti Tóth Imre, aki egy 200 négyzetméteres kapuvári családi ház felének tulajdonosa és egyhatod részben egy osli házban is érdekelt. Suzukival jár, kétmilliós megtakarítása és félmillió készpénze van jelenleg. Egyéni vállalkozóként havi 140 ezret keres és 25 százalékban egy kft. tagja. Ahogy lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, nyaralni a Balatonra jár, hobbija pedig a munkája.

– Van egy állami képzésben részt vevő egyetemista gyermekem, ám nem nagyon viszi el szülei pénzét – jegyezte meg.

Dr. Hoffer Imre alpolgármesterként 183 forint tiszteletdíjat kap a városházán, a kormánypárti frakció egyik tapasztalt tagja. Kapuváron egy 150 négyzetméteres családi házban él, emellett egy erdő felének tulajdonosa. A képviselő évek óta egy S40-es Volvóval jár dolgozni, hobbija az első világháború relikviáinak gyűjtése. Kétmilliós életbiztosítása mellett 3 milliós megtakarítása és félmillió készpénze van. Házi- és üzemorvosként 300–300 ezer forintot, magánrendelésén 100 ezret keres, egy orvosi bt. és egy kft tagja.

A kapuvári testület jobbikos frakciójában politizál Ferencz Tamás Gergő. A városatya egy 75 négyzetméteres kapuvári lakás és egy Suzuki Vitara tulajdonosa, 10 milliós hitelét törleszti a bankok felé. Jelenleg egy 78 négyzetméteres parasztházban lakik, cége, vállalkozása nincsen. Nyaralni nem jár, hobbijaként a természetjárást jelölte meg. Kiskorú gyermekei vannak.

A Jobbik-frakció másik tagja, Csákány Annamária már nem újonc a képviselők között. Kapuváron lakik egy 54 négyzetméteres lakásban és ötmilliós kölcsöne van. Autóval nem rendelkezik, nyaralni a Balatonra jár, legutóbb pedig Horvátországban volt. Nagykorú gyermeke nincs, hobbija a túrázás.

Császár Vajk (Fidesz–KDNP) Skoda Octaviával jár soproni munkahelyére, ahol 140 ezer forintot keres képviselői tiszteletdíja mellé. Egy kapuvári, 73 négyzetméteres lakás többségi tulajdonosa. Lakáskasszában van 728 ezer forintja és 11 milliós lakáshitelt törleszt. A Kisalföld kérdéseire elmondta, nyaralni nem nagyon jár, bár legutóbb épp nászúton volt feleségével a Távol-Keleten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszfordulót kapott Bősárkány

A Kisalföld Volán december közepén üzembe helyezte a faluban az új autóbusz-fordulót. Tovább olvasom