Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kapuvári parkolás: tízszázalékos díjemelés, kedvezményes bérletek

Az áremelést az automaták növekvő karbantartási költsége indokolja.
A kapuvári parkolás díja tíz százalékkal emelkedik januártól, ám több helyen bevezetik a kedvezményes bérleteket. Az áremelést az automaták növekvő karbantartási költsége indokolja.

A helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén Németh D. László, a város tulajdonában lévő Kapukom kft. ügyvezetője áremelési javaslatot tett le a testület asztalára, melyben a kapuvári fizetőparkolók díjának tízszázalékos emelését kérte a képviselőktől. Az előterjesztést változtatás nélkül megszavazták. Szóbeli kiegészítésében az ügyvezető hangsúlyozta, a városban 2009-ben volt utoljára parkolásidíj-emelés, ám azóta a szolgáltatást végző cég költségei is emelkedtek. – A díjakat „beszedő" automaták legfiatalabbika is több mint kilencéves, egyre drágább karbantartásuk komoly terhet ró a Kapukomra, ezáltal a városra – fogalmazott az ügyvezető. Az automaták javítására, esetleges beszerzésére tervezték a díjak tízszázalékos emelését, mely így az eddigi óránként 200 forintról 220 forintra emelkedik. Németh D. László ezzel kapcsolatban kijelentette, a fizetős időszakot azonban este hat óráról délután öt órára csökkentették. Az éves bérlet árát nettó 36.000 forintra, ennek megfelelően a havi bérlet árát nettó 7200 forintra emelte a testület.

Kapuvári belváros: Kedvezményes bérletek is válthatók.
Kapuvári belváros: kedvezményes bérletek is válthatók.


A bérleteknél azonban kedvezményeket is igénybe lehet venni. Ahogy az ügyvezető elmondta, a bejáró lakosok számos esetben az amúgy is nagy parkolási forgalmat lebonyolító belvárosban hagyják autóikat egész napra, ezzel foglalva a helyet az oda látogatók elől. Ennek megoldására bevezetik a kétfajta, úgynevezett szakaszbérletet. Az első árát 18.000 forintban határozták meg, ezzel a belvárosi szakaszokon parkolhatnak a bérletesek. A 10.000 forintos, kedvezményes bérlettel a belvárostól kicsit messzebb – többek közt a Deák Ferenc utcában, a szolgabíróság előtt vagy a Spar környékén állhatnak meg a bérletet váltott
autósok.

A testületi ülésen elhangzott, a már meglévő fizetős parkolók számát a város belső felújításának lezárultáig nem tervezik bővíteni.

Olvasóink írták

 • 3. IkvaHírLACEE 2012. december 29. 00:21
  „#2 Sopronnál ez nem jött be”
 • 2. embertelen 2012. december 27. 12:31
  „Úgy látszik, hogy Kapuváron nem fideszes az önkormányzat. A fidesznél most a 10 %-os csökkentés a divat, nem pedig a 10 %-os emelés! Rá fognak a polgármester és társai fázni erre a különcködésre. Orbántól biztosan megkapják érte a kokit, de szerinem is szégyeljék érte magukat!”
 • 1. profi10 2012. december 27. 11:54
  „Nyomorult egy indoklás.....
  Ki a jó francot érdekel, hogy a szar automatákat mennyiért tartják karban.
  Azt még inkább érteném, ha valamit javulna a parkoltatás színvonala.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Riasztó zavarta meg a tolvajt Bősárkányban

A lakatlan családi ház udvarára a kerítést átmászva jutott be ismeretlen elkövető, de a riasztó… Tovább olvasom