Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kapuvári közgyűlés - Egy térfigyelő

Kapuvár - A képviselő-testület hétfőn délután 3 órától tartotta ülését. A napirendekben több cég is beszámolt tevékenységéről. A plénum jóváhagyja a jövő évi ellenőrzési tervet. Online közvetítettük!

18:04:
Zárt ülés következik.

18:03: Mészárosné Pölöskei Rita az őszi levelek elszállításáról tett fel kérdést. Ha a lakosság átlátszó zsákokban teszik ki az összegyűjtött leveleket, a Rekultív Kft elszállítja - mondta a város alpolgármestere.

18:01: Puhl Imre képviselő a csapadékvíz Rákóczi utcai elvezetésére kérdezett rá. A téma örök, a város lakosainak egy része az árkokat betemeti a bejáratok építkezésekor. A polgármester válaszában kijelentette, ebben a témában negyven évig nem történt semmi. "A fűnyíró férjen bele az árokba" elvet fel kell már adni, a szabályzás készül, bár a végleges megoldásra egymilliárd forint kellene. Kisebb pályázatok beadásával próbálják szakaszosan megoldani a kérdést.

17:57: Hámori György arra kéri a szülőket, gyermekeiket szorítsák a Berg utcai átjáró használatára, ott minden reggel rendőr vigyáz az átkelésre.

17:55: Pintér Gábor rendőrjárőrt kért a Bercsényi utca és a Fürdő út kereszteződésében lévő gyalogjárdához.

17:51: Dukai Miklós tájékoztatta a testületet a Trianoni harangláb felújításáról. A haranglábra egy újonnan faragott Nagy-Magyarország térkép került.

17:49: Interpelláció történt a Kossuth utcai, éjszakai rendbontások ügyében. Németh Csóka Gábor elmondta, a városháza a rendőrséghez is fordult. A polgármester válaszában több alternatívát is felvázolt a megoldásra. Döntés később.

17:47: A Báró Berg család síremlékét a család átadja az önkormányzatnak, hiszen a sírt távollétük miatt nem tudják gondozni. A Báró Berg szakiskola a továbbiakban is végzi a sír gondozását. Felmerült ennek műemlékké nyilvánítása is.

17:40: Sürgős döntést igénylő ügyekről Axnix Ildikó aljegyző tájékoztatta a testületet. A családsegítő intézet feladatait bővítenék, átvennék a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól. Axnix Ildikó megjegyezte, bíznak abban, hogy a szolgálat később sem vonul ki a városból, hiszen munkájukat közmegbecsülés övezte.

17:29: A testület döntött a vezetői pályáztatás szabályainak megváltoztatásáról. Ezt leginkább a kórházi vezetői pályázat közeljövőbeli elbírálása indokolta.

17:23: A testület egy perces néma felállással adózott az egykori fogorvos, Molnár Katalin emlékének.

17:13: A testületi döntést igénylő ügyek között első helyen tárgyalták a térfigyelő kamerák kihelyezését. A pályázati támogatás egy ilyen kamerát helyeznek ki, helyéről az állampolgári jogok országgyűlési biztosától kérnek véleményt. Egyelőre az Esterházy sétányra rakják ki a kamerát. Puhl Imre képviselő szerint szükséges e berendezések kihelyezése, hiszen egyre több a panasz az éjszakai randalírozókra. A város az egy kamerára nyolcszázezer forintot fordíthat, ám a bekerülési költség másfélmillió forint. A központ a városházán és a rendőrségen lesz.

17:05: Az ötödik napirendi pontban döntöttek a jövő évi ellenőrzési tervről, majd ezt követően az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát tárgyalták.

16:54: Mészárosné Pölöskei Rita az Ipari Park Kft.vegyes üzemeltetéséről kérdezett. Kóczán Zoltán alpolgármester kijelentette, foglalkoznak a kérdéssel, ha a testület olyan ajánlatot kap, akkor napirendre veszik a kérdést.

16:46: Az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok képviselői is megtartották tájékoztatójukat. Varga Géza, a Pannon-Víz Zrt igazgatótanácsi tagja a késedelmes fizetést emelte ki, mint a részvénytársaság egyik legnagyobb problémáját. Hozzátette, a lakossági - nem vezetékes víz - felhasználás miatt jövőre bizonyos szabályozások változása várható.

Pintér Gábor, a kórház felügyelőbizottságának tagja kijelentette, több szervezeti szabályozás megváltozott

16:00: Képviselői hozzászólásában Cserpes Sándor és Kóczán Zoltán képviselők egy ügyfélszolgálati irodát hiányoltak Kapuvárról, ám a cég képviselője egyelőre nem tehetett erre ígéretet. Az ügyfelek a soproni irodán keresztül intézhetik ügyeiket.

A plénum előtt a helyi Cserpes Tejüzem vezetője is ismertette cége működését.

15:36: A továbbiakban a Sedes Sapientiae ösztöndíjasai vehették át a város hozzájárulását tanulmányaikhoz, majd ezután
az ötven éve, a helyi gimnáziumban megalakult hajómodellező klub képviselője, Bertók Kálmán vehette át a város Pro Urbe díját.

Első napirendi pontként a Pannon-Víz Zrt. kapuvári üzemmérnökségének vezetője tájékoztatta a plénumot a cég tevékenységéről és a tervezett beruházásokról.

Ezt követően beszámoló hangzott el a város földgázellátásáról, valamint az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. tevékenységéről.

15.10: Egy perces, néma

A napokban meghalt Wellner István egykori tanácselnök, aki akkor állt a település élén, amikor Kapuvár város lett. A testület egy perces néma felállással tisztelgett emléke előtt.

Napirend előtt Pawel Wolicki, Debica (Lengyelország) polgármestere köszöntötte a képviselő-testületet, annak alkalmából, hogy újabb taggal bővült a határokon átnyúló együttműködési szerződés. Röviden ismertette városa történetét, valamint hangsúlyozta, már a lakosságot is érintő, konkrét döntésekről is szó esett az elmúlt napi tárgyalásokon.

Előzetes

A képviselő-testület hétfőn délután 3 órától tartja ülését. A napirendeekben több cég is beszámolnak tevékenységéről. A plénum jóváhagyja a jövő évi ellenőrzési tervet. Javaslat hangzik el térfigyelő kamerák elhelyezésére és egy Margit híd utcai telek értékesítésére.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. makimajom 2008. november 04. 09:31
  „apehosok is párban járnak, nem?”
 • 22. nema 2008. november 04. 08:05
  „Még akkor teljesen nem sikerült rendet tenni a polgármesterúrnak, ugyanis máshol általában egy ember dolgozik több helyett, az elbocsátások miatt, itt a piacon viszont tényleg HÁROM ember szedte a pénzt az árusoktól. Amit pazarlónak és feleslegesnek tartok ebben a világban.”
 • 21. 21+1 2008. november 02. 18:03
  „nema, van aki szabadságon van, vagy szabadnapos, vagy pont az a dolga, hogy kimenjen, vagy túlórát csúsztat. a helyzet az, hogy az előző polgármester alatt sok kilógás volt, de a Hámori rendesen leosztotta vezetőiken a kilógókat.”
 • 20. nema 2008. november 02. 09:55
  „Sztem a közalkalmazott akkor tud a piacon lenni, ha lyukas órája van, az neki nem "kilógás". De van több köztisztviselő, akinek akkor is az irodában kellene ülnie, amikor piac van.”
 • 19. puszika 2008. november 02. 09:11
  „Sajtocskákat elvették ,eladták,megvették és hammmm megették,de nem figyelték!!puszika!”
 • 18. Patyomkin 2008. november 01. 16:52
  „A piactéri kamera kihelyezését én is javasolnám! Ugyanis csütörtökön a piacon nem látni mást, mint a munkahelyükről "kilógó" közalkalmazottakat!!”
 • 17. nema 2008. november 01. 12:58
  „Az első kamerát a piactérre tenném, hogy mindenki jól láthassa, amikor csütörtökönként HÁROM ember (az önkormányzatról) szedi a helypénzt az árusoktól. Azt hittem most csüt.-ön (okt. 30.), hogy nem hiszek a szememnek! Hát igen, sztem ez az ami nagyon drága!!!”
 • 16. jövendőmondó 2008. október 31. 22:23
  „Kuka és tábla döntögetés, vagy kirakat betörés eddig is volt és lesz is. Ha lesz kamera valahol a városban, ha nem. Tök mindegy. Akkor ott fognak döntögetni, ahol nincs kamera, ennyire egyszerű.”
 • 15. méreg 2008. október 31. 16:53
  „:-))”
 • 14. kérdezőőő 2008. október 31. 15:12
  „A nap 20 forintos kérdése sokkal inkább az, hogy sikerül-e KZ alpolg. úrnak BZ megb.ig úr ittas vezetésért elvett jogsiját fű alatt visszaszerezni.”
 • 13. öööö 2008. október 31. 12:08
  „A tábladöntögetés valóban csúnya dolog, de a város pénzes ládikájának sorozatos döntögetése még inkább. Ezért aztán először a városházára kéne kamerát szereltetni.”
 • 12. Arnold87 2008. október 29. 09:37
  „K.Z. igenis lop , es ezt 0%-nyi "bal"oldalisaggal allitom
  amugy meg rettenetes modon buta es idiota, egy normalis hozzaszolasa nincs, ha nemzetkozi targyalas lenne, ilyenek miatt parasztoznak le a varost.

  kukadontogetest nem tamogatom, de engem a k****** a******-juk se kamerazzon es figyeljen ahogy a varosban setalok, foleg ne a semmirekello rendorseg”
 • 11. Csitei 2008. október 28. 21:05
  „A térfigyelőkhöz: a hétvégén pl. a Gyümölcsös utca sarkán döntötte vki/vkik ki az utcanév táblát. Szégyen! Kedves tábladöntő: másultt éld ki mérgedet hétvégén, vagy csak annyit igyál, hogí tudd az eszednek gondját viselni. Köszönjük! Az utcában élők nevében: CsG.”
 • 10. arany 2008. október 28. 20:50
  „jóval több helyrekell kamerát szereltetni, minden randalírozó kukadöntögetőt fel kell térképezni.”
 • 9. dzsémszhetfild 2008. október 28. 20:20
  „7. komment: kokrétan is tudsz valamit bizonyítani vagy csak azért fröcsög a nyálad, mert nem a komancs haverjaid irányítják a várost. Ja, rólad meg mindenki tudja, hogy pedofil vagy, meg különben is büdös a lábad és cukorral eszed a túrós tésztát.”
 • 8. méreg 2008. október 28. 19:06
  „durva dolgok mennek kapuváron ,mindenképpen ellenörizzenek,az itt leirtak bezony elég durvák!!sajt dolog,vizes dolog stb!járjanak utánna,szegény embert az ág is huzza,de nem hülye!!”
 • 7. alpolgihoz 2008. október 28. 18:39
  „A térfigyelők ellenőrizzék ám a tisztelt K.Z. alpolg.mester urat is. Hogy lopja a város pénzét. Meddig engedi ezt a kapuvári fityesz?”
 • 6. kvári 2008. október 28. 05:58
  „Ezt a vizes dolgot már beszélték ellenörizni kéne szerintünk is!”
 • 5. jetti 2008. október 28. 05:45
  „igen igaza van marcsynak,5000 ft-ért finom sajtokat raknak a csomagba,biztos lesz majd megint ahogy tudnak lopni! a pannon vizet meg ellenörizzék mert az ott dolgozók is ( fönökök is ) a rokonaiknak kevessebb óraállást irnak vagyis segitenek kevesebbet fizetni nekik,mi nagyon súlyos viz pénzeket fizetünk pedig vigyázunk ahogy tudunk ellenörizzék öket szúróproba szerüen!! köszönet!csapokat is cseréltünk hogy kevesebb legyen a vizpénz!!(az órát állitgatják ha ellenörzés van akkor meg szólnak elötte nap és visszaállitják valahogy igy van kapuváron) jobb ha utánna néz a györi fönökség!”
 • 4. Kapuvári 2008. október 28. 05:30
  „Aztán ha lopnak akkor mi van? Más munkahelyről is lopnak....sőőőt... Ki az a hülye, aki az ingyenért fizet! :)”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halottak útbaigazítják az élőket

Csorna - Tájmel Antal csornai plébános úgy véli, manapság az emberek nehezebben engedik el… Tovább olvasom