Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Kapuvári kórházfejlesztéshez uniós támogatásokat nyertek

Beruházásra, foglalkoztatásra és dolgozóinak továbbképzésére is uniós pályázatokat nyert a kapuvári kórház. Az intézmény saját dolgozói írják a kisebb pályázatokat.

A kapuvári kórház aktív ellátásának 2007 áprilisa utáni megszűntét a város és az intézmény dolgozóinak aktivitása követte. Kapuvár önkormányzata közel 1,5 milliárd forintos pályázatot nyert a Lumniczer-
kórház érbeteg-rehabilitációjára és a járóbeteg-ellátás fejlesztésére. Ezenkívül az intézmény saját dolgozói által írt pályázatokat is megnyert, utóbbiakat a munkatársak továbbképzésére és új szakdolgozói gárda felvételére fordítják, fordították. Ahogy dr. Benedek Zoltán főigazgató elmondta, saját erőből oldják meg a pályázatírást úgy, hogy a belső munkatársak napi munkájuk elvégzése mellett írnak nyertes pályázatokat az intézménynek. Ezáltal nemcsak a külsős pályázatíró cég költségeit spórolják meg, hanem a pályázat egyéb költségei is helyben maradnak.

A kórház munkatársainak továbbképzésére is nyertek pályázatot. Ezáltal a pályázat egyéb költségei is helyben maradnak.
A kórház munkatársainak továbbképzésére is nyertek pályázatot. Ezáltal a pályázat egyéb költségei is helyben maradnak.


– Az első nagyobb saját pályázatunkat még 2007-ben nyertük, melynek eredményeként az intézmény egyik legjobban teljesítő szolgáltatását tudtuk beindítani, az egynapos sebészetet – mondta a főigazgató. Hangsúlyozta, nemcsak a betegek járnak jól a sebészet munkájával, hanem a teljes évi kapacitás (évi 800–900 műtét) lekötésével a sebészet évi 50 millió forint bevételhez juttatja a kapuvári intézményt.

Az elmúlt évben megnyert továbbképzési pályázaton 27,6 millió forintot nyert a Lumniczer-kórház, melyet több mint 110 dolgozójuk – többek közt műtőssegéd, kardiológiai és angiológiai szakasszisztens, valamint epidemiológiai és foglalkozás-egészségügyi szakápoló – továbbképzésére tudnak fordítani. A program jövő év augusztusában jár le, addig a képzésben részt vevő munkatársak jegyzeteit, vizsgadíját, tandíját és utazási költségeit fedezik a megnyert pénzből

Szintén az elmúlt évben kezdődött és jövő év közepéig tart az a program, melyben a kapuvári kórház 49,5 millió forintos megnyert pályázatából az intézmény öt gyógytornász, két fizioterápiás szakasszisztens és két dietetikus munkatárs foglalkoztatását finanszírozza. A program fedezetet ad az említett dolgozók kétéves munkabérére és annak járulékaira, a helyközi utazás költségeire, valamint étkezési támogatás biztosítására. A pályázat két évének lejárta után a program további kétévnyi továbbfoglalkoztatást ír elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arany minősítés és tehetséggondozás

Muharay-díjat kapott hagyományőrző tevékenységéért a minap a Kapuvár néptáncegyüttes… Tovább olvasom