Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kapuvári kórház: jól haladnak a munkálatok

A betegellátást kiegyensúlyozottan szolgáló, 134 ágyas angiológiai rehabilitációs központ jön létre Kapuváron.

Kapuvár Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam kiemelt projekt támogatásaként 750 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a helyi Lumniczer Sándor Kórház angiológiai rehabilitációs központ rekonstrukciós programjára.

A projekthez a város 134 millió forint önrésszel járul hozzá, így az intézményen belül egy európai színvonalú, korszerű gyógyítást szolgáló és országosan is egyedülálló rehabilitációs központ jön létre.

A beruházás célja az angiológiai (érszűkületben, végtagkeringési zavarban szenvedő betegeknek) rehabilitációs ellátás korszerű épületegyüttesbe és hatékony terápiás eljárásrendbe szervezése, melyhez elengedhetetlen a régi épület átépítése, új részek kialakítása, valamint a modern gyógyítást szolgáló eszközök beszerzése.

A projekt eredményeként a betegellátást kiegyensúlyozottan szolgáló, 134 ágyas angiológiai rehabilitációs központ jön létre, a XXI. század gyógyászati infrastruktúrájával, amely a gyógyításban, betegellátásban közreműködő szakemberek számára is kedvezőbb munkafeltételeket teremt.

A kivitelezési munkálatok a tervezett ütemezés szerint haladnak, az újonnan létrehozott épülettömb szerkezetkész, a homlokzati nyílászárók beépítésre kerültek, a belső gépészeti, infrastrukturális munkálatok szintén befejezésükhöz közelednek. A kórház mai épületszárnyainak átalakítás alatt álló részei közül a terápiás egységeknek helyet adó „G" épület január végére elkészül, a fekvőbeteg osztályok helyszínei közül a „B" épület 60 %-os készültségi fokon van, a földszinti „C" épület május végére újul meg. Az új és a régi épületszárnyak kivitelezési munkálatai 2010. május 31-ig várhatóan befejeződnek.

A kórházban az átmeneti költöztetések ellenére az ellátás továbbra is zavartalanul biztosított. A beruházás teljes befejezése után a kapuváriak az új, korszerű angiológiai szolgáltatás ambuláns és folyamatos osztályos ellátását ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe, mint korábban.

A beruházás aktualitásairól a projektmenedzsment jelentős érdeklődés mellett lezajlott lakossági fórumok keretében tájékoztatta a kapuváriakat, a későbbiekben az építési munkálatok előrehaladásáról lakossági és szakmai nyíltnap kerül megrendezésre, a folyamatos tájékoztatás érdekében a projekt részletes adatait, híreit a www.angiologia.kapuvar.hu honlapon olvashatják az érdeklődők.

Olvasóink írták

  • 2. hejho 2010. január 29. 23:44
    „persze hogy jó :)”
  • 1. LiamDevlin 2010. január 28. 13:37
    „Azért ez jó hír, nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraindul a klub mamáknak, babáknak

Csorna - A Szociális és Gyermekjóléti Központ családsegítő szolgálata ismét elindítja a Szivárvány… Tovább olvasom