Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kapuvári Kéz-Mű Kft.: magyar és uniós zászlók készülnek

Több mint hatvan százalékkal növelte dolgozói létszámát a kapuvári önkormányzat cége. A Kéz-Mű Kft. 2008 óta tavaly újra nyereséges.
– A 2008-as válságos évet követő nehezebb időszak után, 2013-ban újra nyereséges lett a kapuvári önkormányzat cége, a Kéz-Mű Kft. működése – jelentette ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén Horváth Judit ügyvezető igazgató. Az örömre minden oka megvan a cégvezetőnek, hiszen a megváltozott munkaképességű (mmk) embereket foglalkoztató önkormányzati cégnél a tavalyi évben nemcsak a bevételek, hanem – több mint hatvan százalékkal – a munkatársak létszáma is emelkedett.

– A kettő nagy vonalakban összefügg, hiszen bővülő megrendelésállományunk teljesítéséhez a dolgozói létszámot is növelnünk kellett. Ám hozzá kell tenni, az mmk-s munkaerő miatt az állami támogatás is majd háromszorosára növekedett a tavalyi évben – mondta Horváth Judit.

Évek óta alkalmazottak: Kalányos Lászlóné (elöl) és Major Györgyné zászlókat gyárt a Kéz-Mű Kft.-ben.
Évek óta alkalmazottak: Kalányos Lászlóné (elöl) és Major Györgyné zászlókat gyárt a Kéz-Mű Kft.-ben.


A napjainkban szerteágazó tevékenységet – leginkább bérmunkát – végző kft.-nél szereldei és recepciós dolgozókat, kisegítőket, telepvezetőket, faipari szakembereket és gépjárművezetőket foglalkoztatnak. Ahogy az ügyvezetőtől megtudtuk, az állami támogatáshoz természetesen komoly munkaügyi és egyéb előírásoknak is meg kell felelniük, ezeket rendszeresen ellenőrzik a hatóságok. Nem találtak a foglalkoztatás terén (sem) hibákat a cégnél. A Kéz-Mű Kft. napjainkban 63 embert alkalmaz, ebből 56-an mmk-s foglalkoztatottak.

Idén nem terveznek további létszámbővítést, az állami támogatás a jelenlegi létszámra érvényes.

– Kiemelt idei feladatunk az úgynevezett tranzitállások bevezetése, ennek lényege, hogy ebben az évben legalább öt mmk-s dolgozónkat vissza kell juttatni a munkaerőpiacra – mondta az ügyvezető.

A tavalyi sikeres évük után 2014-ben újabb tevékenységi körökkel bővítik a céget. Bevezették a zászlógyártást, ahol a magyar, az uniós zászlók mellett települési és céges jelképeket is varrnak. Emellett komoly autóipari beszállítónak is számít az önkormányzati kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai Reménysugarak: programok civil alapból

Egy éve még üres volt, idén 1,2 millió forinttal töltötték fel a csornai civil alapot. Az… Tovább olvasom