Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kapuvári kerékpárút - ˝A pályázati keretet nem lehet lenyúlni˝

A kapuvári kerékpárút minden hibáját a kivitelező költségén javítják ki. A projektelszámolást osztrákok végzik, ezért sem lehet a pénzt „lenyúlni" a polgármester szerint.

Vizsgálják az úthibák okait a nemrégiben átadott kapuvári kerékpárúton. Az aszfaltcsík mentének tisztítása – kézi erővel – már javában zajlik, a napokban be is fejeződik. A burkolathibákat kijavítják, az önkormányzat a napokban be is járja a területet, az esetlegesen szükséges további javításokat koordinálandó.

A határon átnyúló pályázat keretében megépített kapuvári kerékpárút városon kívüli szakasza több ízben adott témát a nyári hónapokban. A szóbeszéd megrepedezett útról, gazos környezetről és elcsalt pénzekről szólt. Ami tény, az út szinte az átadás után azonnal repedezni kezdett.

– Ki kell jelentenem, hogy a burkolat nem azért kezdett repedezni, mert esetleg valaki elcsalta a pályázati pénzt. Nem kell álhíreket generálni a kerékpárúttal kapcsolatban – jelentette ki Hámori György polgármester, utalva a városi vélekedésekre. Hangoztatta, a javítási munkákat még nem vették át a kivitelezőtől. Többek közt ezek felmérése lesz az önkormányzati bejárás feladata a következő napokban. A hibák keletkezésének okait szakértő bevonásával keresi a városháza. Egy mozgó labort is bevetettek az okok kiderítésére. Ezek befejeztével derül ki, hogy mi okozhatta a gyors minőségromlást a pályatestben és a burkolaton.

Dombi István és Sztojka Róbert: Kézi erővel tisztítják a kerékpárút környékét, pár nap alatt végeznek a munkával.
Dombi István és Sztojka Róbert: Kézi erővel tisztítják a kerékpárút környékét, pár nap alatt végeznek a munkával.


Hámori György annyit még megjegyzett, természetesen a városháza a jelenlegi javítások befejezése után egységes felületű burkolatot szeretne. Semmiképpen sem foltozottat. – Bízom benne, hogy megnyugtatóan rendeződik a kerékpárút sorsa, hiszen egyre több külföldi használja a kiépített nyomvonalat a Berg kerékpároshíddal együtt – mondta a polgármester.

Az út menti gaztengerről szólva elmondta, addig nem kezdték meg a területrendezést, amíg az út javításait nem végezték el. Traktorral így sem lehet rámenni a kerékpárútra, éppen a szegélyek repedezése miatt. Így a városüzemeltető cég munkatársai kézi erővel tisztítják meg a gaztól a bringaút mentét.

– A kerékpárút egy határon átnyúló pályázat keretében épült. Ennek elszámolási rendszere biztosítja azt, hogy a keretet nem lehet „lenyúlni". Hozzáteszem azt is, hogy magát a pályázatelszámolást a projekt vezető osztrák partnerei végzik majd el, nem is a kapuvári városháza – fogalmazott Hámori György polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. Fedayn 2013. szeptember 07. 07:46
  „Kövér László morog a bajsza alatt!”
 • 3. aghla 2013. szeptember 06. 11:51
  „1120
  Én örömmel elhiszem.
  Már csak az a kérdés: hogyan lehetne ezt elérni azoknál a beruházásoknál, ahol nem az osztrákok ellenőriznek....”
 • 2. 1120 2013. szeptember 06. 08:22
  „˝A pályázati keretet nem lehet lenyúlni˝

  Ezen csak kacagni tudok...”
 • 1. alekínyó 2013. szeptember 05. 19:37
  „Ebben az országban nincs olyan,amit nem lehet "lenyúlni"...
  Csak akarni kell. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefon ˝aranyáron˝ - Trükkös csaló lopta meg a vági nyugdíjast

A férfi telefonos cég munkatársának adta ki magát, így csalta ki a 76 éves nyugdíjas pénzét. Tovább olvasom