Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Kapuvári Jobbik: nem az áremelésekre

A távhő- és a szemétdíj emelésére is nemmel szavazott Csákány Annamária a kapuvári testületi ülésen. A Jobbik képviselőjét arról kérdeztük, van-e alternatívája arra, hogy ne a lakosság terhei nőjjenek.

Január végén a távhő díját emelte meg a a kapuvári képviselő testület, a februári ülésen pedig arról döntöttek a képviselők, hogy a szemétszállításért is többet kell márciustól fizetni. A testületből mindkét alkalommal a Jobbik képviselője, Csákány Annamária volt az egyetlen, aki nemmel szavazott az előterjesztésre.

"Alapkoncepcióm, hogy ne a lakosságra hárítsuk az áremeléseket, hanem más megoldást keressünk" - mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Csákány Annamária.

A képviselő kifejtette: a szemétszállítás pluszköltségei lefaraghatók lennének, ha a város környékén közös munkával számolnák fel az illegális szemétlerakókat. "Az illegális lerakók elszállítási költségeit ne a szorgalmasan fizető családok finanszírozzák" - fogalmazott.

Csákány Annamária
Csákány Annamária


Csákány Annamária szerint, ha nagyobb hangsúlyt fektetnénk a szelektív gyűjtésre, illetve a komposztálásra, csökkenne a szemét mennyisége. "Egyelőre az újrahaszosítás is a nullával egyenlő, pedig ezzel is mérsékeltebb lehetett volna az áremelés" - vázolta pártja megoldási javaslatait Csákány Annamária.

A távhő áremelésével kapcsolatban a képviselő úgy látja, a nagy hőveszteség miatt elengedhetetlen a rendszer mielőbbi fejlesztése. Hozzátette: többféle fűtési alternatívát kellene keresni, hiszen a gáz világpiaci ára miatt a fogyasztók is kiszolgáltatottak. "Meg kellene akadályozni a felesleges fűtést, hiszen nem látom indokoltnak sem az intézményekben, sem a lakásokban a 28 Celsius fokos meleget. Ezzel is lehet hőt és pénzt megtakarítani" - véli a politikus.

Csákány Annamária elképzelése között szerepel egy olyan finanszírozási rendszer, amely a szükséges fejlesztések megvalósulása után kitermelné a fejlesztési munkálatokra felvett hitelt: "Így áremelés nélkül érhetünk el eredményeket, hisz ez a befektetés garantáltan megtérül."

Olvasóink írták

  • 3. füstbement 2011. március 09. 15:06
    „Üres szavak, párt megbízásából saját gondolatként feltüntetett frázisok.Sajnálom, hogy a Jobbik így kopik el.Megnézhetjük a helyi tv-ben, hogy ezek mennyire üres dolgok.Érdekesnek tartom, hogy mindennek megvan a maga oka, mégis így kerül az újságba.Lassan kipukkad a Jobbik lufi.”
  • 2. árnyék 2011. március 09. 12:37
    „Bárcsak el tudnám hinni, hogy értem aggódik, és nem a Vona-féle feltünési viszketegségben szenved!))))”
  • 1. janika 2011. március 09. 12:37
    „Ebben a "szemét" rendszerben csupán az a lényeg , hogy a lakosság fizessen és nem a szemét kezelése.Az meg senkit nem érdekel, hogy az elvégzett tevékenység és a díjazás megfelel-e a valós elvárásnak. Egyébként a lakósságot meg lehet bátran nyúzni, míg egy fillér is van zsebükben, hisz a képviseletük az csak addig van míg meg nincsenek választva a posztjaikra. Kivétel annak a kévésnek, aki még felemeli a szavát néha..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüdőszűrés: panasz az időpontra

Horváth Imre fehértói olvasónk panasszal kereste meg szerkesztőségünket. Tovább olvasom