Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár: pénteken demonstráció, hétfőtől újra vágás

A nagy kereskedelmi partnerek maradtak a kapuvári gyár mellett. Hétfőtől indulhat a vágás az üzemben. Péntek délután demonstrációra várják a dolgozókat és a szimpatizánsokat.
Az elmúlt napok felfokozott hangulata után a kapuvári húsgyár új tulajdonosa, Zsobrák Péter nyilatkozott a Kisalföldnek. – Elöljáróban két jó hír: hétfőtől újraindul a vágás és a feldolgozás az üzemben, valamint ki lehet jelenteni, a cég nagy kereskedelmi partnerei nem pártoltak el tőlünk – mondta Zsobrák Péter.

Az utóbbi hetek, napok eseményeinek fényében – adóhatósági vizsgálat, leálló vágóhíd, bizonytalan dolgozói gárda, bejelentett demonstráció – tűnnek igazán jó hírnek a tulajdonos által elmondottak. Zsobrák Péter kijelentette, a szerdai kormányülésen meghozott döntés, miszerint a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt üzemként kezeli a kapuvári gyárat, egészen új helyzetet teremtett, ha ez a helyzet jelenleg közvetlenül nem is jelenik meg a gyár működésében. – Természetesen nagyon örülünk a kormány döntésének, amit első lépcsőként kell felfogni, hiszen e döntés fényében nagyon sok munka vár még ránk – fogalmazott a gyártulajdonos. Hozzátette, az üzem hétfői kezdése mellett a menedzsment jövő héttől kezdi a tárgyalásokat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az illetékes minisztérium képviselőivel.

– Ami azonban ennél is fontosabb, hogy a nagy kereskedelmi partnereink nem hagytak magunkra bennünket, így a hétfőn kezdődő vágással, a feldolgozással már minden partnerünket ki tudjuk szolgálni. Hangsúlyoznám, a nagy kereskedelmi láncok jelezték is felénk, hogy várják a kapuvári termékeket – mondta lapunknak Zsobrák Péter. Ezen termelés alapját természetesen a vágás fokozatos felfuttatása jelenti, ehhez az üzem élő sertéseket vásárol. – Szeretném megnyugtatni elsősorban dolgozóinkat, valamint partnereinket, hogy a cég vezetésével közösen megtaláltuk azt a formát, mellyel folytatódhat a munka Kapuváron. Az elmúlt hetek negatív híreit nem kommentálnám, most a legfontosabb, hogy felvegyük a munkát. A kormány döntését jónak tartom és hangsúlyoznom kell, a kapuvári gyárral hosszú távon kell számolni mindenkinek – jelentette ki a gyár tulajdonosa.

A ma délután három órakor kezdődő demonstrációval kapcsolatban megtudtuk, a szakszervezet mindenképpen megtartja a tervezett gyűlést, melyre nem csak a kapuvári gyár mellett hitet tevőket várják. – Kérek mindenkit, aki velünk együtt aggódik a magyar húsipar jövőjéért, hogy jelenlétével fejezze ki együttérzését – fogalmazott Pászli Tibor, a demonstráció szervezője. Információink szerint többen jelezték vidékről is részvételi szándékukat.

Olvasóink írták

 • 5. hunmohikan 2012. szeptember 16. 10:50
  „Kedves Rbar!

  Gyula bátyánk nagyon okos, s vannak szövetségesei....de ő mindig írányította a dolgait, a saját dombján ő a kakas..

  Most jöttem rá egyébként, hogy az Igazgatóság elnöke elleni feljelentés mögött ki ál... ez ekicsit tisztább képet teremt, a facebookon nem sokára megírja a volt elnök”
 • 4. Rbar 2012. szeptember 15. 07:54
  „Az a helyzet, hogy ehhez a konspirációhoz Gyula bátyánk kevés lenne, hidd el, nagyon is létezik tulajdonos az ögyvéd mögött...”
 • 3. pancser 2012. szeptember 15. 07:51
  „Örülnék, ha mindez igaz lenne és nem csak néhány hétig!”
 • 2. hunmohikan 2012. szeptember 14. 17:30
  „mintha én írtam volna de te ki vagy? nem tudtam kitalálni, de érdekel.

  új tulajdonos nincs, csak gyula bátyánk alkalmazott egy ögyvédet, s ködfelhőt borított zsobrák állítólagos narancsos kapcsolatairól. mindenkivel beszéltem, volt akin közvetítőn keresztül. senki nem ismeri.”
 • 1. Rbar 2012. szeptember 14. 10:46
  „Végülis megkapták amit akartak.
  A Zs. mögött álló tulajdonosi kör azért vette meg az üzemet (egy fillér nélkül), mert számítottak az Mfb-s pénzekre, ami aztán nem jött, ekkor döntöttek úgy, hogy ha nem megy mohamed a hegyhez, menjen a hegy mohamedhez.
  Az új tulajdonosok (narancsos beütés) előre megtervezett forgatókönyv szerint ilyen módodon akarták kikényszeríteni az állami pénzeket, ami be is jött nekik, nem véletlenül...
  Termeléscsökkentés, felháborodás, sajtóvisszhang, majd a kegyes segítség az üzemnek állambácsitól. Ezt kellett tenni, mert ha "csak úgy" tolták volna be a pénzt, túl snassz és átlátszó lett volna.
  Azért aki tisztában van a miértekkel, azt nehéz ám átverni tisztelt Zs. Úr!
  Vajon amikor a Kaiser üzemeit (250 dolgozó), vagy a Debreceni Hús vágóhídját (1400 dolgozó és állattartó gazda az agglomerációban) bezárták miért nem volt állami segítség?
  Megmondom: Azért, mert azt a pénzt nem a saját, hanem a szlovák befektetők zsebébe tették volna, ami ugye nem annyira kedvező.
  Sajnos el kell keserítsem a dolgozókat, ez a "jó hír" csak ideiglenes, (jó esetben) párszor telepumpálják állami pénzzel a céget, ami valami folytán sosem fog a büdzsében bent maradni és máris dejavu érzése van az embernek, mintha Bábolnát látnánk...
  A húsipari dolgozók szakszervezete (vicctársaság) pedig azt hiszi, elért valamit, de el kell keserítsek mindenkit, ebben a színjátékban csak bábok ők is. Egyébként is semmi értelme a HDSZ-nek, az elnök Brüsszelbe jár a minden bőrtől amúgy is megszabadított dolgozók pénzén, intézni meg semmit nem tudnak, nem is értem, hogy a kommunista utcanevekkel együtt miért is nem tűnt el ez a viccszervezet a rendszerváltáskor.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes képzés Csornán

A csornai többcélú kistérségi társulás szervezésében szeptember 21-én, pénteken 240 órás,… Tovább olvasom